Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 236
 İndirme 26
Anılarda Mudanya Ateşkes Antlaşması
2007
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mudanya Ateşkes Antlaşması, Türkiye ve İtilaf güçleri arasında 12 Ekim 1922’de imzalanmıştır. Yunanistan ise, 14 Ekim'de ateşkese razı oldu. Ateşkes antlaşmasının hükümlerine göre Yunanistan’ın işgali altında bulunan İstanbul ve Çanakkale boğazlarından Meriç nehri ve Edirne’ye kadarki Doğu Trakya’nın Türk egemenliğine bırakılması kabul edildi. Taraflar arasındaki son uzlaşmaya ise Lozan Konferansı’nda varıldı. Kasım 1922’den Temmuz 1923’e kadar devam eden Lozan Konferansı sonunda, Sevr Antlaşması’nı tanımayan Mustafa Kemal önderliğindeki Türkiye’nin yeni hükümeti Lozan Antlaşmasını imzaladı. Gerçekleri anlamının bir diğer yolu da anılar ve yaşam öykülerine bakmaktır. Bu çalışmada Mudanya Ateşkes Antlaşması’yla ilgili o dönemi yaşayanların anıları, hissettikleri ve yaşananlar üzerinden bir değerlendirme yapılacaktır

Anahtar Kelimeler:

Armistice Of Mudanya Agreement In The Memoirs
2007
Yazar:  
Özet:

The Armistice of Mudanya was an agreement between Turkey and the Entente Power on 12 October 1922. Greece acceded to the armistice on 14 October. Under the terms agreed eastern Thrace as far as the Maritsa River and Adrianople were handed by Greece to Turkey and Turkish sovereignty over Istanbul and the Straits at Chanak was recognized. The final settlement between the parties was worked out at the Conference of Lausanne. The Conference of Lausanne was a 1922–23 peace conference held in Lausanne, in order to write a new treaty with Turkey, which, under the new government of Kemal Pasha, did not recognise the Treaty of Sevres. Besides, The Armistice of Mudanya Agreement invalidated to The Armistice of Mondros and Treaty of Sevres. The other way of to understand truth is to look memories and autobiographies. In the paper it will be examined in the memories of living people related with Armistice of Mudanya Agreement.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.868
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi