Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
METEOROLOJİK KURAKLIĞIN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ TABANLI ZAMANSAL VE KONUMSAL ANALİZİ: ÇORAK GÖLÜ HAVZASI (BURDUR-TÜRKİYE) ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kuraklık insanlığı tehdit eden en önemli doğal afetlerdendir. Genel olarak yağışların normal seviyelerinin altına düşmesiyle başlayan kuraklık yüzey ve yeraltısularının miktarındaki azalmalara neden olmaktadır. Kuraklıktan kaynaklanan olumsuz etkilerin en aza indirilmesine yönelik çalışmalarda öncelikle kuraklığın doğru olarak tanımlanarak havza bazında kuraklık yönetim stratejilerinin geliştirilmesi gelmektedir. Bu çalışmada Çorak Gölü Havzasındaki meteorolojik kuraklığın şiddeti ve alansal dağılımları coğrafi bilgi sistemleri ortamında zamansal olarak haritalandırılmıştır. Bu amaçla kullanılan standartlaştırılmış yağış indeksi sonuçlarına göre 1970-2016 yılları arasında en kurak dönemin 1989 ve 1990 yılları, en yağışlı dönemin ise 2009 yılında yaşandığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Geographical Information Systems of Meteorological Drying Based on Time and Location Analysis: Example of the Çorak Lake Havzasi (BURDUR-TURKEY)
2019
Yazar:  
Özet:

Dryness is one of the biggest natural disasters that threatens humanity. In general, the drought, which begins with the fall of rain below normal levels, causes a decrease in the amount of surface and underground. In the studies aimed at minimizing the negative effects caused by drought, it is primarily to develop drought management strategies on the basis of the pool by correctly identifying the drought. In this study, the severity of meteorological drought and the alansal distribution in the Chorak Lake Pool are temporarily maped in the environment of geographical information systems. According to the standardized rain index, the most dry period between 1970 and 2016 was 1989 and 1990 and the most rainy period was 2009.

Anahtar Kelimeler:

Spatial and Temporal Analysis Of Meteorological Drought Based On Geographic Information Systems: A Case Study Of Corak Lake Basin (burdur, Turkey)
2019
Yazar:  
Özet:

Drought is one of the most important natural disasters threatening humanity. Generally, the drought, starts when precipitation falls below the normal levels and leads to a decrease in the amount of surface and groundwater in the later stages. The first studies to minimize the negative effects of drought is accurate definition of drought and development of drought management strategies on basin. In this study, the intensity and spatial distribution of meteorological drought in the Çorak Lake Basin were temporarily mapped in the geographical information systems (GIS) environment. According to the standardized precipitation index results used for this purpose, during the years 1970-2016, the driest period was seen in 1989 and 1990 years, and the most rainy period was in 2009.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.267
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi