Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 10
Botanik Araştırmalarının Türkiye’deki Tarihine Bir Katkı: Ulusal Botanik Bahçeleri, Arboretumlar, Herbaryumlar, Botanik Bahçeleri Çalıştayı (Düzce, 2019)
2019
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

18-21 Nisan 2019 tarihlerinde Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, ‘Ulusal Botanik Bahçeleri, Arboretumlar, Herbaryumlar, Botanik Bahçeleri Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Bu toplantı, 26-27 Mayıs 2005 tarihinde Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi & Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından İzmir’de düzenlenen ‘I. Ulusal Botanik Bahçeleri Sempozyumu’ndan sonra Türkiye’de bu konuda gerçekleştirilen ikinci bilimsel toplantıydı. İzmir’de botanik araştırmalarının kurucularından Yusuf Vardar ve Necmettin Zeybek tarafından düzenlenen sempozyum, ilk toplantı olmasına rağmen 31 bildiriyi bir araya getirmişti. On dört yıl sonra, Düzce’de düzenlenen ‘Çalıştay,’ botanik ve ilgili konularındaki araştırma ve çalışmaların yükselişine tanıklık etmesi bakımından önemliydi. Bu Çalıştay, Türkiye’nin değişik il ve kurumlarından gelen ormancı, botanikçi, biyolog, bitki yetiştiricisi, mimar, ekolog, grafik sanatçısı, arkeolog, etnolog, jeolog, tarihçi ve diğer mesleklerden uzmanları bir araya getirme konusunda çok başarılıydı. Aslında toplantı başlığında ‘çalıştay’ terimi kullanılmış ise de, geniş katılımlı bu toplantı 15 oturumdan (84 sözlü sunum), 11 tematik çalıştaydan, 12 atölye çalışmasından, poster sunumlarından, sergilerden ve müze-doğa gezilerinden oluşan çok boyutlu ve çok etkinlikli bir organizasyondu, ve bir konuşmacının doğru olarak vurguladığı gibi, kongre olarak adlandırılabilirdi

Anahtar Kelimeler:

A Contribution to the History of Botanical Research in Turkey: National Botanical Gardens, Arboretums, Herbariums, Botanical Gardens Workshop (Düzce, 2019)
2019
Yazar:  
Özet:

On April 18-21 2019, Düzce University Forest Faculty hosted the National Botanical Gardens, Arboretums, Herbariums, Botanical Gardens Workshop. This meeting was held in İzmir on 26-27 May 2005 by the University of Ege Botanical Garden & Herbaryum Research and Application Center. It was the second scientific meeting held in Turkey on this issue after the National Botanical Gardens Symposium. The symposium, organized by Yusuf Vardar and Necmettin Zeybek, the founder of botanical research in İzmir, had gathered 31 reports, although it was the first meeting. Thirteen years later, the 'Workshop' held in Düzce was important in terms of witnessing the rise of research and studies on botanics and related topics. This workshop was very successful in bringing together experts from the various provinces and institutions of Turkey, forests, botanists, biologists, planters, architects, ecologists, graphics artists, archaeologists, ethnologists, geologists, historians and other professions. Although the term ‘workshop’ was actually used in the title of the meeting, this broadly participating meeting was a multi-dimensional and multifaceted organization consisting of 15 sessions (84 oral presentations), 11 thematic workshops, 12 workshop workshops, poster presentations, exhibitions and museum-natural trips, and as a speaker correctly emphasized, it could be called a congress.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.038
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları