Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
FINDIKTA KABUK KIRILMA DİRENCİNİN RAKIM, MEYVE NEM İÇERİĞİ VE İLLERE GÖRE DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
1999
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET: Bu çalışma, 1997 yılında, Ordu Merkez İlçe ve köylerinde 50 m, 100 m, 200 m, 350 m ve 500 m rakımda yetiştirilen Tombul, Palaz ve Kalınkara fındık çeşitlerinde kabuk kırılma direncinin değişimini araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Çalışma sonucunda, rakımlar ve çeşitler arasında, kabuk kırılma direnci bakımından, önemli farklılıkların olduğu; bütün rakımların ortalaması olarak, en düşük kabuk kırılma direncinin Palaz, en yüksek kabuk kırılma direncinin Kalınkara çeşidinde olduğu; interaksiyon ilişkilerinde, en yüksek kabuk kırılma direncinin 50 m rakımdaki Kalınkara çeşidinde, en düşük kabuk kırılma direncinin 500 m rakımdaki Palaz çeşidinde olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde 100 m rakımda yetiştirilen Tombul fındığında, kabuk kırılma direnci bakımından, iller arasında fark olmadığı ve meyve nem içeriği-kabuk kırılma direnci ilişkisinin önemsiz olduğu belirlenmiştir.   Anahtar Kelimeler : Fındık, Kabuk kırılma direnci   THE EFFECTS OF ALTITUDE, MOISTURE CONTENT AND LOCATION ON THE SHELL CRACKING RESISTANCE OF SOME HAZELNUT CULTIVARS   SUMMARY: This study was carried out to determine the effects of altitude (50 m, 100 m, 200 m, 350 m and 500 m) and moisture content on the shell cracking resitance of the hazelnut cultivars, namely Tombul, Palaz and Kalınkara grown in Ordu. As a result of this study, it was determined that the shell cracking resistance was significantly affected by the altitudes and cultivars. The highest value of shell cracking resistance was obtained with Kalınkara cv. and the 50 m altitude, the lowest one with Palaz cv. and the 500m altitude. On the other hand, the shell cracking resistance  of Tombul cv. grown in 100 m altitude in Ordu, Giresun and Trabzon cities was not affected by the location. In addition, there was no correlation between moisture content Tombul and its shell cracking resistance.   Key Words: Hazelnut, Shell cracking resistantce

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.246
2023 Impact/Etki : 0.232
Quarter
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q2
27/73

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi