Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Mikrobiyota ve Otizm
2018
Dergi:  
Türkiye Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Autism spectrum disorder (ASD) is a neurodevelopmental difference that is increasingly prevalent but whose etiology is still unknown. Especially in the last five years, the relationship between the gut and the brain has begun to gain considerable attention while investigating neurological and psychiatric disorders. It has been known for a long time that individuals with ASD experience more gastrointestinal problems compared to the general public and it has been proposed by different researchers in 1979 and 1991 that the problems of stomach and digestion experienced by individuals with ASD could affect their brain and lead to ASD symptoms through a relationship between the gut and the brain. However, the technological breakthroughs in the last decade are what provided the opportunity to study the intestinal microflora, thus enabling a biological outlook at the gastrointestinal disorders experienced in autism and related theories previously proposed. This article discusses microbiota differences in individuals with ASD and suggested treatments to correct such differences. It concludes by suggesting scientific and clinical next steps that must be taken in order to ensure that these recent advances can result in the generation of safe and effective treatments for individuals with ASD.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Türkiye Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi