Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
TAVUK SUCUĞU ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 1: KİMYASAL MİKROBİYOLOJİK VE ORGANOLEPTİK KALİTESİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR
1995
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma yeni bir formülasyon ve teknoloji uygulanarak Türk halkının damak zevkine ters düşmeyecek aroma ve lezzette bir "TAVUK SUCUĞU" üretmek ve çeşitli kalite kriterlerini incelemek amacıyla yapıldı. Asıl denemelerde kullanılan tavuk sucuğu bir çok safhadan geçirilerek geliştirildi. Doğal olarak bu safhada değişik formüller ve teknolojik yöntemlerin yanısıra ısı, rutubet ve süre gibi çeşitli faktörlerde denendi. Sonuçta bu gözlem ve ön denemelerin ışığında geliştirilen tavuk sucuğu numuneleri tavuk ve sığır eti ile soya unu içerikleri yönünden 9 farklı gruba ayrılarak kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal nitelikleri yönünden olgunlaşmanın (1., 3. ve 7. günler) ve depolamanın (14., 21. ve 30. günler) belirli dönemlerinde incelemeye tabi tutuldu. Deneysel tavuk sucuklarının kimyasal bileşimlerinde 1. günde rutubet, protein, yağ tuz ve asidite değerlerinde: 3. günde asidite değerlerinde, 7. günde yağ, kül ve su aktivitesi değerlerinde: 14. günde yağ, kül, tuz miktarları ve su aktivitesi (aw) değerlerinde; 21 günde rutubet, protein yağ, kül ve tuz miktarları ile pH ve asidite değerlernide; 30. günde ise protein yağ ve tuz miktarlarında gruplar arası görülen farklar önemli bulunmuştur. Deneysel tavuk sucuklarının olgunlaşma ve depolanmaları sırasında sahip oldukları mikroflora bakımından gruplar arasında önemli bir fark tesbit edilememiştir. Buna karşılık olgunlaşma periyodunun başlangıcında Staphylococcus- micrococcus mikoorganizmaları yönünüden C3 grubunun diğer gruplardan önemli farklılık gösterdiği saptanmıştır. Genel canlı ve Lactobacillus mikroorganizmalarında artışlar tespit edilirken koliform grubu mikrooganizmalarla maya, küf sayısında belirgin Staphylococcus-micrococcus mikroorganizmalarda ise önemli olmayan azalmalar gözlendi. Numunelerde 7. gün sonrasında koliform grubu mikrooganizma ürmesi olmadı. Deneysel tavuk sucukları lezzet, görünüş, tekstür ve genel beğeni düzeyleri bakımından organoleptik değerlendirmeye tabi tutuldu ve tavuk eti sığır eti karışımlarından C2 ve C3 grupları en yüksek puanları aldı. Buna karşılık tavuk eti soya unu karışımları olan B1 ve B2 görünüş dışındaki nitelikler yönünden en düşük puanları aldı. Sonuç olarak özellikle yumurta verimi düşmüş reforme tavukların ve üretim fazla broilerlerin değerlendirilmesinde, tavuk etinin sığır eti ile birlikte veya tek başına yeni bir ürün olarak "TAVUK SUCUĞU" şeklinde ekonomiye kazandırabileceği kanaatine varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Chicken Cake Manufacturing Technology 1: Research on Chemical Microbiological and Organoleptic Quality
1995
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of applying a new formulation and technology to produce a "TAVUK SUCUĞU" in the aroma and taste that will not be contrary to the taste of the Turkish people and to study the various quality criteria. The chicken seed used in the original trials was developed through many stages. Of course, in this stage, different formulas and technological methods were tested in various factors such as heat, rubbets and time. After all, in light of these observations and preliminary experiments, the chicken seed samples were divided into nine different groups in terms of chicken and beef and soya milk content and were examined in terms of chemical, microbiological and sensual properties (1., 3 and 7 days) and in terms of certain periods of maturity and storage (14., 21 and 30 days). In the chemical compounds of experimental chicken juices on the 1st day in rubber, protein, oil salt and acidity values: on the 3rd day in acidity values, on the 7th day in oil, ashes and water activity values: on the 14th day in oil, ashes, salt quantities and water activity (aw) values; on the 21st day in rubber, protein oil, ashes and salt values and pH and acidity values; on the 30th day there were significant differences between groups in protein oil and salt values. There has been no significant difference between the groups in terms of the microflora they have during maturation and storage of experimental chickens. In contrast, at the beginning of the maturity period, the staphylococcus micrococcus microorganisms showed a significant difference in the direction of the C3 group from other groups. In general, increases in living and Lactobacillus microorganisms were observed, while in the colliform group microorganisms were observed significant decreases in the number of staphylococcus-micrococcus microorganisms, while in the number of staphylococcus-micrococcus microorganisms not significant. After the 7th day in the samples, the koliform group did not produce micro-oganism. Experimental chicken juices were subjected to organoleptic assessment in terms of taste, appearance, texture and overall taste levels, and chicken meat groups C2 and C3 received the highest scores from cattle meat mixture. In contrast, chicken meat got the lowest score in terms of qualities outside the appearance of B1 and B2, which are soya milk mixtures. As a result, especially in the assessment of reformed chicken and production excess brokers, it was found that chicken meat could bring to the economy in the form of a "TAVUK SUCK" together with or alone as a new product.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences