Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 13
Peyami Safa’nın Osmanlıca Hakkındaki Düşünceleri
2011
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Peyami Safa, harf inkılâbı ve Öztürkçecilik hareketleri başta olmak üzere dil konusuyla ilgili düşüncelerini hem ilmî hem de edebî eserlerinde ele almıştır. İlk zamanlar harf inkılâbına karşı olmuşsa da bu yoldan dönüşün mümkün olmadığını görünce,azından Latin alfabesiyle birlikte Osmanlı alfabesinin de hem liselerde hem de üniversitelerde öğretilmesi gerektiğini savunmuştur. Dille ilgili düşüncelerinde de her zaman mutedil ve milliyetçi bir çizgide durmuştur. İlk önce Genç Kalemlerin, 1923’ten sonra Cumhuriyeti kuran kadroların daha sonra ise Marksist-Leninst çizgideki aydınların Türkçeye farklı amaçlar ve farklı metotlarla müdahale ettiklerine şahit olmuştur. Bu kadroların bazı tekliflerine sıcak bakmışsa da genellikle dili bir çıkmaza sokan ifratkâr düşüncelerine karşı doğrudan doğruya tavır almıştır. Onun bu tavır alışında Türk milletinin hakiki hüviyetini kaybetme endişesi vardır

Anahtar Kelimeler:

The thoughts of Peyami Safa on Ottomanism
2011
Yazar:  
Özet:

He has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one who has been the one. In the first instance it was against the literal inkilab, but it was not possible to return from this path, he argued that the Ottoman alphabet should be taught in both high schools and universities, along with Latin alphabet. In his thoughts on the language, he has always been on a muted and nationalist line. First the Young Pencils, then the people who founded the Republic after 1923, and then the lights on the Marxist-Leninst line have witnessed the intervention in Turkey with different purposes and methods. Although he looked warmly at some of these staff’s proposals, he often took a direct attitude against his false thoughts that put the language into a output. He is concerned that the Turkish people will lose their true benefit.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.974
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi