Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
PRETERM BEBEKLERDE GAVAJLA BESLENMEDEN TOTAL ORAL BESLENMEYE GEÇİŞİ DESTEKLEYİCİ BAKIM UYGULAMALARI: LİTERATÜR TARAMASI
2018
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Preterm bebeklerde emme-yutma-solunum arasındaki koordinasyonun gelişmemiş olması, bağımsız oral beslenmeye geçiş konusunda önemli gecikmeler yaşanmasına ve yenidoğan beslenmesinin gavajla ya da parenteral yolla gerçekleştirilmesine neden olmaktadır. Bu derlemede, preterm bebeklerde beslenme deneyiminin kalitesini artıran, gavajla beslenmeden total oral beslenmeye güvenli ve etkin geçişi destekleyen iyi bakım uygulamaları hakkında bilgi ve farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Yöntem: Bu makale, ulusal ve uluslararası literatür taraması sonucunda oluşturulmuştur. Bulgular: Bağımsız oral beslenmeye ulaşmak preterm bebekler için önemli bir kilometre taşıdır. Yapılan çalışmalar preterm yenidoğanların total oral beslenmeye geçişlerini desteklemek amacıyla fizyolojik müdahale yöntemleri (besleyici olmayan emme, oral stimülasyon, kombine oral motor müdahaleler ve ağız bakımı), gelişimsel bakım uygulamaları, ebeveynleri destekleyici bakım uygulamaları ve eğitim müdahalelerinin etkili olarak kullanılabileceğini ortaya koymaktadır. Sonuç: Preterm bebeklerin total oral beslenme yolculuğunda çeşitli iyi bakım uygulamaları ile desteklenmesi bağımsız oral beslenmeye geçiş ve hastanede kalış süresini kısaltabilir, yatak işgali, sağlık masraflarının azaltılması konusunda olumlu etkide bulunabilir. Ayrıca, günlük tartı alımı, taburculuk ağırlığı, emzirme oranları, alınan besin miktarı, bakım kalitesi ve ebeveyn bakım memnuniyeti düzeyini artırabilir. Ülkemizde konu ile ilgili kanıt temelli rehberler hazırlanmasına, total oral beslenmeye geçişin ipucu tabanlı ve bireyselleştirilmiş olarak yönetilmesine gereksinim bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

PRETERM BABY IN NOT FOOD TO TOTAL ORAL FOOD: LITERATURE EXAM
2018
Yazar:  
Özet:

Objective: Undeveloped coordination between breastfeeding and breathing in Preeterm babies causes significant delays in the transition to independent oral nutrition and the realization of the newborn nutrition by the gage or parenteral way. This collection aims to build knowledge and awareness about good care practices that improve the quality of the nutritional experience in preeterm babies, support the safe and effective transition to total oral nutrition without food. Method: This article was created as a result of national and international literature scan. The findings: Achieving independent oral nutrition is an important kilometre stone for premature babies. The studies have shown that physiological intervention methods (non-nutritory absorption, oral stimulation, combined oral motor interventions and oral care), developmental care practices, parents-supporting care practices and educational interventions can be effectively used to support the transition to total oral nutrition of premature babies. The result: Preterm supporting babies with a variety of good care practices in their total oral nutrition journey can shorten the transition to independent oral nutrition and the duration of stay in the hospital, can have a positive impact on the reduction of bed occupation, health expenses. Moreover, daily intake, the weight of departure, the breastfeeding rates, the amount of food received, the quality of care and the level of parental care satisfaction can increase. In our country, it is necessary to prepare evidence-based guidelines on the subject, to manage the transition to total oral nutrition on the basis of clues and individualized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi