User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 6
 Views 22
 Downloands 4
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN COVİD-19, YÜZ YÜZE EĞİTİM VE UZAKTAN EĞİTİM ALGILARI
2022
Journal:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada lise öğrencilerinin, Covid-19 Pandemisi ve bu pandeminin öğrenim hayatlarına etkisine ilişkin metaforik algılarınızın belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu araştırmada nitel araştırma yöntemi olgu-bilim (fenomolojik) desen kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 100 lise öğrencisi oluşturmaktadır. Verilerin toplanması için öğrencilerden ‘‘Covid-19…… gibidir çünkü……’’, “Yüz yüze eğitim……gibidir çünkü……’’ ve “Uzaktan eğitim…… gibidir çünkü……’’ şeklindeki ifadeler pandemi sürecini dikkate alarak tamamlamaları istenmiştir. Elde edilen veriler içerik analizi ile belirli kategorilere ayrılmıştır. Bu kategoriler cinsiyet demografik değişkenine göre gruplara ayrılmıştır. Metafor formu metafor konusunda uzman bir uzmana inceletilmiş ve soru maddelerinin ölçme amacına uygun olup olmadığı hakkındaki görüşleri alınmıştır. Covid-19 algıları ‘sağlık’, ‘bulaşıcılık’, ‘doğal afet’, ‘bağımlılık’, ‘canlı’, ‘kısıtlama’, ‘zarar’ ve ‘öldürme’ olmak üzere 8 kategoride toplanmıştır. Yüz yüze eğitim algıları ‘gıda’, ‘aydınlanma’, ‘bitki’, ‘etkileşim’, ‘şifa’ ve ‘iyimser bakış açısı’ olmak üzere 6 kategoride toplanmıştır. Uzaktan eğitim algıları ‘eğitim’, ‘edebiyat’, ‘teknoloji’, ‘kalitesiz’ ve ‘kötümser bakış açısı’ olmak üzere 5 kategoride toplanmıştır. Çalışmada kadınlar, erkeklere göre Covid-19 ile ilgili daha fazla olumsuz metafor oluşturmuştur. Yüz yüze eğitim ile ilgili kadınlar ve erkekler genel olarak pozitif algıya sahiptir. Çalışmada teknoloji kategorisinde en fazla erkekler, eğitim, edebiyat ve kalitesiz kategorilerinde en fazla kadınlar metafor oluştururken, kötümser bakış açısı kategorisinde erkekler ve kadınlar eşit metafor oluşturmuştur.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada; lise öğrencilerinin, Covid-19 Pandemisi ve bu pandeminin öğrenim hayatlarına etkisine ilişkin metaforik algılarınızın belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu araştırmada nitel araştırma yöntemi olgu-bilim (fenomolojik) desen kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 100 lise öğrencisi oluşturmaktadır. Verilerin toplanması için öğrencilerden ‘‘Covid-19…… gibidir; çünkü……’’, “Yüz yüze eğitim……gibidir; çünkü……’’ ve “Uzaktan eğitim…… gibidir; çünkü……’’ şeklindeki ifadeler pandemi sürecini dikkate alarak tamamlamaları istenmiştir. Elde edilen veriler içerik analizi ile belirli kategorilere ayrılmıştır. Bu kategoriler cinsiyet demografik değişkenine göre gruplara ayrılmıştır. Metafor formu metafor konusunda uzman bir uzmana inceletilmiş ve soru maddelerinin ölçme amacına uygun olup olmadığı hakkındaki görüşleri alınmıştır. Covid-19 algıları ‘sağlık’, ‘bulaşıcılık’, ‘doğal afet’, ‘bağımlılık’, ‘canlı’, ‘kısıtlama’, ‘zarar’ ve ‘öldürme’ olmak üzere 8 kategoride toplanmıştır. Yüz yüze eğitim algıları ‘gıda’, ‘aydınlanma’, ‘bitki’, ‘etkileşim’, ‘şifa’ ve ‘iyimser bakış açısı’ olmak üzere 6 kategoride toplanmıştır. Uzaktan eğitim algıları ‘eğitim’, ‘edebiyat’, ‘teknoloji’, ‘kalitesiz’ ve ‘kötümser bakış açısı’ olmak üzere 5 kategoride toplanmıştır. Çalışmada kadınlar, erkeklere göre Covid-19 ile ilgili daha fazla olumsuz metafor oluşturmuştur. Yüz yüze eğitim ile ilgili kadınlar ve erkekler genel olarak pozitif algıya sahiptir. Çalışmada teknoloji kategorisinde en fazla erkekler, eğitim, edebiyat ve kalitesiz kategorilerinde en fazla kadınlar metafor oluştururken, kötümser bakış açısı kategorisinde erkekler ve kadınlar eşit metafor oluşturmuştur.

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Field :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 732
Cite : 1.882
2023 Impact : 0.257
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS