Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 58
 İndirme 20
Eleştirel Uluslararası Hukuk Bağlamında Çin’in Arktik Politikalarının Analizi
2019
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma eleştirel uluslararası hukuk bağlamında Çin’in Arktik bölgeye yönelik politikalarını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çin öncelikle Arktik bölge ülkelerinin egemen haklarına saygı duyduğunu iddia etmekte ve bu nedenle de Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi (BMDHS) altında kendisine saygı duyulmasını talep etmektedir. Çin geleneksel uluslararası hukuk kurallarının bölge için yetersiz kaldığını ve bu durumun Arktik’te yönetimsellik açısından ciddi eksiklikler doğurduğunu düşünmektedir. Bu bağlamda Arktik’te var olma prensibini küresel politikalarla ilişkilendiren Çin’in aynı zamanda, bölge ülkeleriyle yaptığı ikili anlaşmalar vasıtasıyla mevcut hukuki yapıyı dolaylı olarak etkilediği anlaşılmaktadır. Sonuç olarak, Arktik bölgeyle ilgili olarak Çin’in savunmuş olduğu bu yeni hukuki bağlamın yakın gelecekte mevcut uluslararası hukuk mekanizmalarında reform yapılmasına neden olacağı düşünülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of China's Arctic Policies In The Context Of Critical International Law
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to analyze China’s policies towards the Arctic region in the context of critical international law. China primarily claims to respect the sovereign rights of the countries of Arctic region and therefore it demands to be respected own rights under the United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS). China considers that the traditional rules of international law are inadequate for the region and this situation also causes serious deficiencies in terms of governmentality in the Arctic. In this context, it is understood that China, which associates the principle of it’s existence in the Arctic with global policies, also indirectly affects the existing legal structure by making bilateral agreements with the countries of the region. As a result, it is thought that this new legal context that China has advocated for the Arctic region will lead to reform of existing international legal mechanisms in the near future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.573
2023 Impact/Etki : 0.543
Akdeniz İİBF Dergisi