Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Karakavak (Populus nigra L.) talaşından izole edilen selülozun oktanoil klorür ile esterlenmesi
2021
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, orman endüstrisi proseslerinde büyük miktarlarda lignoselülozik atık olarak ortaya çıkan karakavak (Populus nigra L.) talaşından selüloz izole edilmiştir. İzole edilen selüloz daha sonra farklı konsantrasyonlardaki oktanoil klorür (36-162 mmol, selülozdaki anhidroglukoz birimi başına 2-9 ekivalent) ile esterlenmiş ve elde edilen türevler elementel analiz, yüzde verim, sübstitüsyon derecesi (DS) ve çözünürlük ile karakterize edilmiştir. Selüloz türevlerinin DS değerleri 1.13 ile 2.71 arasında değişirken, verim yüzdelerinin %56.36 ile %93.23 arasında olduğu görülmüştür. Çözünürlük analizi sonucu, esterleme ile selülozun hidrofobik kapasitesinde gelişme olduğu görülmüştür. Çalışma sonuçları, elde edilen selüloz türevlerinin, gıda ve ilaç endüstrileri gibi bazı alanlarda kullanılabilecek biyolojik olarak parçalanabilir ve çevreye karışabilir plastik, reçine, film ve kaplamaların üretimi için uygun olabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Esterification Of Cellulose Isolated From Black Poplar (populus Nigra L.) Sawdust With Octanoyl Chloride
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, cellulose was isolated from black poplar (Populus nigra L.) sawdust, which is produced by forest industrial processes in large amounts as lignocellulosic waste. Isolated cellulose was then esterified with different concentrations of octanoyl chloride (36–162 mmol, 2–9 equivalent per anhydroglucose unit in cellulose), and the obtained derivatives were characterized in terms of elemental analysis, percent yield, degree of substitution (DS), and solubility. DS values of cellulose derivatives ranged from 1.13 to 2.71, while percent yields varied between 56.36% and 93.23%. Solubility analysis revealed that esterification improved the hydrophobic capacity of cellulose. The findings of the study showed that the produced cellulose derivatives might be appropriate for the production of biodegradable and environmentally degradable plastics, resins, films, and coatings for use in some industrial areas such as in the food and pharmaceutical industries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.239
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi