Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
Analysis of phenolic compounds, antioxidant and antimicrobial properties of some endemic medicinal plants
2018
Dergi:  
International Journal of Secondary Metabolite
Yazar:  
Özet:

This study was designed to evaluate the phenolic compounds and the in vitro antioxidant and antimicrobial activities of Onobrychis nitida, Hedysarum cappadocicum, Ebenus laguroides and Ebenus macrophylla which are medicinal plants and endemic for the flora of Turkey. The RP-HPLC-DAD (reverse phase-high performance liquid chromatography with a diode array detector) was used to evaluate the phenolic contents. The antioxidant properties were determined to use total phenolic content (TPC), ferric reducing antioxidant power (FRAP), and DPPH• radical scavenging activity assays. Antibacterial tests were performed against 11 different microorganisms by using the microwell dilution method. Each of the plant extracts were confirmed by bioactive assays which demonstrated a significant activity due to different chemical characteristics. Especially, rutin was the dominant component in Ebenus species with 19.434-11.808 mg phenolic/g extract. While the highest phenolic content (101.73 mg gallic acid equivalent/g extract) was observed in O. nitida, the highest FRAP value was in E. laguroides (719.09 μM FeSO4.7H2O equivalent), and the strongest DPPH degree was in the E. macrophylla extract with IC50: 69.45 μg/mL, respectively.  Although plant extracts didn’t have efficient values for antimicrobial activity, the slight effect was arisen in O. nitida against B. subtilis and S. aureus. The results showed that all the extracts could be used in pharmacological or dietary applications due to their valuable properties.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Secondary Metabolite

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Secondary Metabolite