Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 70
 Görüntüleme 65
 İndirme 14
Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Uzaktan Eğitimde Matematik Öğretim Deneyimleri
2021
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid-19 pandemisi sadece sağlık alanında değil birçok alanda etkilerini göstermeye devam etmektedir. Bu alanlardan biri de eğitimdir. Pandeminin hızlı bir şekilde yayılması sebebiyle birçok ülkede olduğu gibi Türkiye de eğitim sürecine uzaktan eğitim yoluyla devam etmektedir. Bu çalışma, Covid-19 nedeniyle ilk defa uzaktan eğitim süreciyle karşı karşıya gelen ortaokul matematik öğretmenlerinin bahar döneminde ne tür sorunlar yaşadıklarını ve bu sorunları çözmek için güz döneminde ne tür tedbirler aldıklarını, hangi yöntem ve teknikleri kullanmaya başladıklarını, başarılı bir ders için ne tür öğretimsel içerikler hazırladıklarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle çalışma, nitel araştırma türlerinden biri olan fenomenolojik araştırma yaklaşımı çerçevesinde tasarlanmıştır. Çalışma, 2020 yılının Aralık ayında Türkiye’nin farklı bölgelerinde devlet okullarında ve özel okullarda görev yapan 25 ortaokul matematik öğretmeni ile yürütülmüştür. Katılımcıların belirlenmesinde kırsal, varoş ve şehir merkezinde görev yapan öğretmenlere ulaşılarak maksimum çeşitlilik sağlanmaya çalışılmıştır. Katılımcı öğretmenlerin deneyimleriyle ilgili kapsamlı bilgi elde etmek amacıyla görüşme tekniği kullanılmıştır. Pandemi nedeniyle görüşmeler online gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilerin incelenmesinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda öğretmenlerin uzaktan eğitimde öğretim elemanları (öğrenci, öğretici, matematiğe özgü), teknoloji, dış faktör kaynaklı zorluklar yaşadıkları belirlenmiştir. Öğretmenlerin bu zorlukların üstesinden gelebilmek için teknolojiyi takip etme ve kullanma, doküman/materyal eksikliğini giderme, öğrencinin aktif katılımını sağlama, ders süresini etkin kullanma, iletişim yollarını artırma şeklinde önlemler aldıkları görülmüştür. Çalışmanın sonucunda, varoş ve kırsal bölgelerde görev yapan öğretmenler ile şehir merkezinde görev yapan öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunlara bağlı olarak aldıkları tedbirlerinin farklılaştığı söylenebilir. Bu durum, eğitimde fırsat eşitsizliğinin uzaktan eğitim sürecine yansıması olarak değerlendirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

High School Mathematics Teachers' Experience in Distance Education
2021
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 pandemic continues to show its effects not only in the field of health, but in many areas. One of these areas is education. As a result of the rapid spread of the pandemic, as in many countries, Turkey continues the process of education through distance education. This study aims to determine what kind of problems high school mathematicians who are facing the process of distance learning for the first time due to Covid-19 have experienced in the spring period and what kind of measures they have taken in the good period to solve these problems, what methods and techniques they have begun to use, what kind of teaching content they have prepared for a successful course. Therefore, the study is designed within the framework of the phenomenological research approach, which is one of the types of quality research. The study was conducted in December 2020 with 25 high school math teachers working in public schools and private schools in different regions of Turkey. In the identification of participants, the maximum diversity was tried to be achieved by accessing teachers who work in the rural, urban and urban centers. Interviews techniques have been used to obtain comprehensive information about the experiences of the participating teachers. Through the pandemic, discussions were made online. In the study of the obtained data, the content analysis technique was used. The results of the analyses made have determined that teachers experience difficulties in remote education by teachers (students, teachers, mathematics-specific), technology, external factors. Teachers have been shown to take measures in the form of tracking and using technology to overcome these challenges, removing the lack of documents/materials, ensuring the active participation of the student, effectively using the course time, and improving the ways of communication. As a result of the study, it can be said that the teachers working in the rural and rural areas and the teachers working in the city center have taken different measures depending on the problems they encounter in the distance learning process. This situation can be considered as a reflection of the inequality of opportunities in education in the distance learning process.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.223
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi