Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Çocuklarda İnfluenza A ve B Enfeksiyonlarının Klinik ve Laboratuvar Özelliklerinin Karşılaştırılması
2021
Dergi:  
Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, çocuklarda İnfluenza A ve İnfluenza B enfeksiyonlarının klinik ve laboratuvar bulgularını karşılaştırmak amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışma 1 Ekim 2019 ile 30 Nisan 2020 tarihleri arasında İnfluenza A (n=1400) ve B (n=426) enfeksiyonu tanısı almış 16 yaş altı 1826 çocuk hasta içerdi. Hastalar aynı zamanda yaş gruplarına ayrıldı: 0–2 (yıl) yaş grubu, 3–9 yaş grubu, ve 10–16 yaş grubu. Karakteristik klinik bulgu¬lar ve laboratuvar bulguları karşılaştırıldı. Bulgular: İnfluenza A enfeksiyonu <2 yaşındaki hastalarda anlamlı biçimde daha yaygın, 3–9 ya¬şındaki hastalarda anlamlı biçimde daha enderdi. Vücut sıcaklığı İnfluenza A enfeksiyonlu tüm yaş gruplarında İnfluenza B enfeksiyonlu çocuklara göre anlamlı biçimde daha yüksekti. İnfluenza A grubunda lökositoz ve lenfopeni anlamlı biçimde daha yaygınken, İnfluenza B grubunda lökopeni ve nötropeni anlamlı biçimde daha yaygındı. Akut orta kulak iltihabı İnfluenza A enfeksiyonunda daha yaygınken, miyozit İnfluenza B enfeksiyonunda daha yaygındı. Hastaneye yatış oranı açısından ise İnfluenza A ve B grupları arasında anlamlı fark bulunmadı. Tüm hastaların %98,3’ü oseltamivir ile tedavi edildi. Sonuç: Bulgularımız İnfluenza A ve B enfeksiyonlarının semptomlar açısından genel olarak çok benzer olduğuna işaret etmektedir. Bununla birlikte, İnfluenza A enfeksiyonu çok küçük çocuklarda daha yaygındır. Daha yüksek ateşle ilerler ve farengeal hiperemi ve akut orta kulak ilti¬habı daha sık görülür. Lökopeni, nötropeni, konjonktivit, burun akıntısı ve miyozitin ise İnfluenza B enfeksiyonunda daha yaygın olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Comparison Of The Clinical and Laboratory Characteristics Of Influenza A and B Infections In Children
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: In this study, we aimed to compare the clinical and laboratory findings of Influenza A and Influenza B infections in children. Methods: The study included 1826 pediatric patients (aged <16 years) who were di¬agnosed with Influenza A (n=1400) and B (n=426) infections between 1 October 2019 and 30 April 2020. The patients were also divided into age groups: the age groups of 0–2 years, 3–9 years, and 10–16 years. The characteristic clinical and laboratory findings were compared. Results: Influenza A infection was significantly more common in patients aged <2 years and was significantly less common in patients aged 3–9 years. Body temperature was significantly higher in all age groups with Influenza A infection than in children with Influenza B infection. While leukocy¬tosis and lymphopenia were significantly more common in the Influenza A group, leukopenia and neutropenia were significantly more common in the Influenza B group. While acute otitis media was more common in Influenza A infection, myositis was more common in Influenza B infection. No significant difference was found between the Influenza A and B groups in terms of hospitalization rates. Of all patients, 98.3% were treated with oseltamivir. Conclusion: Our findings indicate that Influenza A and B infections are, in general, very similar in terms of symptoms. However, Influenza A infection is more common in very young children. It progresses with higher fever and is more frequently associated with pharyngeal hy¬peremia and acute otitis media, while leukopenia, neutropenia, conjunctivitis, nasal discharge, and myositis were found to be more common in Influenza B infection.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 386
Atıf : 1.044
2023 Impact/Etki : 0.129
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q1
51/222

Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi