Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
NİĞDE MÜZESİN’DEKİ III.GIYASEDDİN KEYHÜSREV DÖNEMİNE AİT SİKKELER
2020
Dergi:  
Milli Kültür Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumların ekonomik tarihi içerisin de ticari alışverişi kolaylaştırması ve ticaretin vazgeçilmez bir ögesi olan sikkeler; toplumlar arasın da kültürel, sanatsal ve ekonomik alanda bir etkileşimin yaşanmasın da ana faktör olmuştur . Anadolu Selçuklu devletin de 1265 yılın da iktidara gelen III.Gıyaseddin Keyhüsrev hükümdarlık alameti olarak kendi adına para bastırmıştır. Anadolu Selçuklu devletinin son zamanların da sultanların iç ve dış politikada bağımsız bir yönetim yerine Moğol etkisi ve Abbasi halifeliğine bağlı bir yönetim anlayışı hakimdir. Yaşanılan bu durumda Abbasi devletin de sikkeler üzerin de yer alan unvan ve lakapların benzer veya aynısını Keyhüsrev’in bastırdığı sikkeler üzerinde de görebiliriz. Bu çalışmanın amacı: Niğde müzesindekindeki III.Gıyaseddin Keyhüsrev’e ait olan sikkeler kronolojik bir sıralama yapılarak ele alınmış; yapı malzemesi ,üzerindeki yazı ,görsel motif ve figürler ,basım teknikleri açısında detaylı olarak ele alınıp değerlendirmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Milli Kültür Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Milli Kültür Araştırmaları Dergisi