Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
ABD-ÇİN REKABETĠ BAĞLAMINDA “TEK KUŞAK TEK YOL” PROJESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2017
Dergi:  
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping 2013 yılında Çin ile Avrupa'yı birbirine bağlayan iki önemli projeyi duyurdu. İlki "İpek Yolu Ekonomik Kuşağı (Tek Kuşak)" ve ikincisi "21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu (Tek Yol)" dur. Tek Kuşak-Tek Yol projesi (TKTY), Çin'i Orta ve Batı Asya üzerinden Orta Doğu ve Avrupa'ya bağlamaktadır. Bu çalışmada, OBOR projesinin işlevselliği ve küresel etkileri tartışılmıştır. Zorlukların yanında OBOR projesinin de büyük fırsatları var. Her şeyden önce OBOR projesi, Çin'in Asya'daki ABD'ye yönelik büyük stratejisi olarak görülebilir. Çünkü ABD son yıllarda Asya'daki nüfuzunu artırmaya başlamıştır. Çin, Asya'da kontrolü kaybetmek istemiyor. Bu çalışma Çin'in yeni büyük stratejisini ve ABD ile Çin arasındaki rekabetin önemini değerlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, Çin'in bölgesel etkisini artıracağı ve TKTY projesi ile ABD'nin Asya'daki denetimini kıracağı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi