Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 15
Bitki Yüzey Artığı Kaplama Yüzdesinin Belirlenmesinde Kullanılan Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; buğdayın yüzey artıklarıyla kaplı tarla koşulunda cetvel yöntemi, kesişen hat yöntemi, ImageJ görüntü işleme programı ve Labview Vision Assistant Modülüyle yüzey artığı kaplama yüzdesinin belirlenmesi ve elde edilen sonuçların karşılaştırılmasıdır. ImageJ görüntü işleme programı ve Labview Vision Assistant Modülüyle yüzey artığı kaplama yüzdesinin belirlenmesi için, buğday yüzey artıklarıyla kaplı bir tarlanın çeşitli yerlerinden akıllı cep telefonunun dijital kamerasıyla fotoğraflar çekilmiştir. Araştırma sonunda; cetvel, kesişen hat, ImageJ görüntü işleme programı ve Labview Vision Assistant Modülü kullanılarak ortalama bitki yüzey artığı kaplama yüzdeleri sırasıyla % 44.13, % 50.72, % 56.56 ve % 64.49 olarak belirlenmiştir. Yapılan varyans analizi; kesişen hat ve ImageJ görüntü işleme yöntemlerinden bulunan sonuçlar arasındaki farklılığın istatistiksel olarak önemsiz, bu yöntemlerle diğer yöntemlerden elde edilen sonuçlar arasındaki farklılıkların ise önemli olduğunu göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Comparing the different methods used in determining the surface coverage percentage of the plant
2017
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the surface increase coverage percentage and compare the results obtained in the field conditions covered by grain’s surface residues, the crossing line method, the ImageJ image processing program and Labview Vision Assistant module. With the ImageJ image processing program and the Labview Vision Assistant module to determine the surface increase coverage percentage, photographs were taken from various places of a field covered with grain surface residues with the digital camera of the smartphone. At the end of the study; using cetvel, cross-line, ImageJ image processing program and Labview Vision Assistant module, the average plant surface increase coverage percentages were determined at 44.13%, 50.72, 56.56% and 64.49%, respectively. The variance analysis showed that the difference between the results of the cross-line and ImageJ image processing methods is statistically unimportant, and the difference between the results obtained from these methods and other methods is significant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.695
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi