Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Karbonmonoksit zehirlenmesi olan çocuklarda hiperbarik ve normobarik oksijen tedavilerinin elektrokardiyografinin repolarizasyon parametreleri üzerindeki etkilerinin karşılaştırılması
2021
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, karbon monoksit (CO) zehirlenmesi olan çocuklarda hiperbarik oksijen tedavisi (HBOT) ile oluşturulan hiperoksijenasyonun ve normobarik oksijen tedavisinin (NBOT) miyokardiyal repolarizasyon parametreleri üzerindeki etkilerini karşılaştırmaktı. Gereç ve Yöntem: Bu prospektif çalışmaya CO zehirlenmesi tanısı konulan ve tedavi edilen 0-18 yaş arası kız ve erkek çocuklar dahil edildi. Hastaların rutin klinik değerlendirme ve tedavi uygulamalarında değişiklik olmadı. Hastalar NBOT yapılanlar (n=40) ve HBOT yapılanlar (n=37) olarak iki gruba ayrıldı. Bu gruplar, demografik özellikler, karboksihemoglobin, laktat, troponin düzeyleri ve elektrokardiyografinin (EKG) miyokardiyal repolarizasyon parametreleri (Tp-e aralığı, Tp-e dispersiyonu, QTc ve Tp-e / QTc oranı) yönünden karşılaştırıldı. Bulgular: Gruplar arasında başvurudaki COHb, laktat, troponin düzeyleri başvuruda ve tedavi sonrası Tpe, Tpe dağılımı, düzeltilmiş QTc ve TPe/QTc oranları ve her bir EKG parametresinin tedavi sonrası değişim oranları yönünden anlamlı bir farklılık saptanmadı. Sonuç: CO zehirlenmesi olan çocuklarda EKG repolarizasyon parametreleri açısından gruplar arasında fark yoktu. Bunun olası nedeni, HBOT tedavisi ile ilişkili hiperoksijenasyona bağlı miyokardiyal reperfüzyon hasarı olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of The Effects Of Hyperbaric and Normobaric Oxygen Treatments On The Repolarisation Parameters Of Electrocardiography In Children With Carbon Monoxide Poisoning
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to compare the effects of hyperbaric oxygen therapy (HBOT) induced hyper-oxygenation and normobaric oxygen therapy (NBOT) on myocardial repolarisation parameters in children with carbon monoxide (CO) poisoning. Materials and Methods: This prospective study included 77 girls and boys aged 0–18 years who were diagnosed and treated for CO poisoning. There were no changes in the routine clinical evaluation and treatment practices of patients. Patients who received NBOT (n=40) and HBOT (n=37) were divided into two groups. These groups were compared in terms of their demographic characteristics, carboxyhaemoglobin, lactate, troponin levels and myocardial repolarisation parameters of electrocardiography (ECG) (Tp-e interval, Tp-e dispersion, QTc and Tp-e/QTc ratio). Results: There were no significant intergroup differences in terms of carboxyhaemoglobin, lactate and troponin levels at the time of admission; admission and post-treatment Tp-e, Tp-e dispersion, corrected QTc and TPe/QTc ratio and post-treatment change rates of each ECG parameter. Conclusion: There was no intergroup difference in terms of repolarisation parameters of ECG in children with CO poisoning. The possible reason for this may be myocardial reperfusion damage due to hyper-oxygenation associated with HBOT therapy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal