Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Silüet ve RGB Görüntüleri ile Derin Evrişimsel Sinir Ağları Kullanarak Yürüyüşten Kimlik Tanıma
2022
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde kişi tanıma için kullanılan birçok biyometrik özellik vardır. Göz, iris, kulak, parmak izi, DNA gibi fiziksel biyometrik özelliklerden farklı olarak davranışsal biyometrik özelliklerimiz zamanla öğrenilir ve gelişirler. Yürüyüş, yakın mesafeden görüntü edinimi gerektiren fiziksel biyometrilerin aksine, uzak mesafeden kaydedilmiş görüntüler üzerinden kişiyi tanımayı sağlamaktadır. Bu makalede, yürüyüşten kişi tanıma problemi için derin öğrenme yöntemi kullanan görünüm tabanlı bir yaklaşım önerilmiştir. Çalışmada, yürüyüş tanıma probleminde yaygın kullanılan girdiler olan ikili insan silüetinin ve yürüyüş enerji imgesinin kişi tanıma başarımına etkileri incelenmiştir. Ayrıca yöntemi pratik uygulamalarda kullanıma daha uygun hale getirebilmek için insan silüeti çıkarma, yürüyüş döngüsü hesaplama gibi ön işleme adımları kaldırılmış ve doğrudan RGB çerçeveleri girdi olarak kullanılmıştır. Ek olarak transfer öğrenmenin başarıma katkısı gözlemlenmiş, bu amaçla popüler bir nesne tanıma modeli CASIA-B yürüyüş veri kümesi üzerinde ince ayarlanmıştır. Yürüyüş dizisini temsil edecek öznitelik vektörünün elde edilmesi aşamasında çerçevelerden çıkarılan öznitelik vektörleri arasında farklı birleştirme yöntemleri denenmiş ve başarıları karşılaştırılmıştır. Önerilen yaklaşımın başarımı hem bu alanda sıkça kullanılan CASIA-B ve OU-ISIR Büyük Popülasyon yürüyüş veri kümelerinde hem de gerçek hayattan toplanmış yürüyüş verileri içeren PRID-2011 kişiyi yeniden tanıma veri kümesi üzerinde deneyler yapılarak ölçülmüştür. Açı farklılıklarının etkisini gözlemlemek için deneyler özdeş ve çapraz görünüm koşulları için tekrarlanmıştır. Derin öğrenme yaklaşımı kullanılarak elde ettiğimiz sonuçlar geleneksel yöntemlerin sonuçlarına göre daha başarılı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 434
2023 Impact/Etki : 0.063
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi