Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
AO Tip C Distal Humerus Kırıklarında Ortogonal ve Paralel LC-DCP Plaklamanın Klinik ve Radyolojik Sonuçlarının Karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: AO tip C distal humerus kırıkları, dirsek anatomisinin zorluğu ve kırık kemik parçalarının küçük olması nedeniyle redükte edilmesi ve düzeltilmesi zor kırıklardır. Humerus distal kırığı için paralel plaklama tekniği biyomekanik olarak daha üstün olmasına rağmen, klinik koşullarda ortogonal plaklama tekniğinin Tip C humerus kırıkları için paralel plaklama yöntemi kadar güvenilir ve etkili olduğunu varsayıyoruz. Gereç ve Yöntem: 2012-2018 yılları arasında AO tip C distal humerus kırığı nedeniyle ameliyat edilen ve çalışmaya alınma kriterlerini karşılayan 36 hasta retrospektif olarak değerlendirildi. 20 hastaya paralel, 16 hastaya ortogonal (medial ve posterolateral) plaklama uygulandı. Tüm hastalar LC-DCP plakları ile tespit edildi. Her iki grup için aşağıdaki veriler toplandı: yaş Cinsiyet taraf operasyondan önceki süre sigara alışkanlıkları kırık tipi ek yaralanma kaynama zamanı takip süresi Quick DASH, Mayo dirsek ve VAS skorları kavrama gücü dirsek EHA ekstansiyon kaybı ve son kontrolde komplikasyonlar değerlendirildi. Bulgular: Gruplar arasında yaş, cinsiyet, taraf, ameliyattan önceki süre, sigara içme alışkanlığı, kırık tipi ve ek yaralanma açısından istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu (P> 0.05). Gruplar arasında Quick DASH, Mayo dirsek veya VAS skorları, kavrama gücü, dirsek EHA, ekstansiyon kaybı, kaynama süresi, postoperatif heterotrofik ossifikasyon, dirsek ve olekranon kaynamama, ameliyat sonrası nöropraksi veya diğer komplikasyonlar açısından istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu (P > 0.05). Ulnar sinir transpozisyonu açısından iki grup arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardı (P<0.05). Sonuç: Literatürde sıklıkla kullanılan paralel plaklama ile ortogonal plaklama arasında tip C distal humerus kırıklarının tedavisinde fonksiyonel, radyolojik veya komplikasyon açısından bir avantaj bulunmamaktadır. Cerrah, kırığın tipine ve her iki kolonun nasıl kırıldığına bağlı olarak her iki tekniği de güvenle kullanabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of Clinical and Radiological Results of Orthogonal and Parallel LC-DCP Planning in Type C Distal Humerus Breaks
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: AO type C distal humerus fractures are difficult to deduct and repair because of the difficulty of the rectal anatomy and the smallness of broken bone parts. Although the parallel plaque technique for Humerus distal breaks is biomechanically superior, we assume that in clinical conditions the ortogonal plaque technique is as reliable and effective as the parallel plaque method for Type C humerus breaks. Instruments and Methods: Between 2012-2018, 36 patients who were operated due to AO type C distal humerus breach and who meet the criteria for admission to the study were considered retrospective. Parallelly 20 patients, 16 patients were applied ortogonal (medial and posterolateral) plaque. All patients were diagnosed with LC-DCP plaques. The following data for both groups were collected: age Gender side before surgery period smoking habits broken type additional injury cooking time track time Quick DASH, Mayo rectum and VAS scores capture power rectum EHA extension loss and final control complications were assessed. Results: There was no statistically significant difference between the groups in terms of age, gender, side, time before surgery, smoking habit, type of break and additional injury (P> 0.05). There were no statistically significant differences between the groups in terms of Quick DASH, Mayo rectum or VAS scores, capability, rectum EHA, extension loss, cooking time, postoperative heterotrophic ossification, rectum and olecranon cooking, postoperative neuropractic or other complications (P > 0.05). There was a statistically significant difference between the two groups in terms of Ulnar nerve transposition (P<0.05). The result is that there is no functional, radiological or complicated advantage in the treatment of type C distal humerus fractures between commonly used parallel plaque and ortogonal plaque in literature. The surgeon can safely use both techniques, depending on the type of break and how both columns are broken.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Clinical and Radiological Results Of Orthogonal and Parallel Lc-dcp Plating In Ao Type C Distal Humerus Fractures
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.194
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi