Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Nesnelerin İnternetinde Sahte Kimlik Saldırılarının Makine Öğrenme Yöntemleri ile Tespiti
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nesnelerin interneti (Internet of Things, IoT) cihazları, kablosuz algılayıcı ağlarında yaşanan gelişmelerle her geçen gün daha fazla kullanım oranına sahip olmaktadır. IoT cihazlarının tümünün birbirine bağlanması ile oluşan heterojen ağ, dışarıdan gelen saldırılara oldukça açıktır. Günümüze kadar birçok yönlendirme protokolü saldırıları ortaya atılmış olup gün geçtikçe saldırılar artmaya ve çeşitlenmeye devam etmektedir. Bununla birlikte, önerilen tespit ve önleme yöntemlerinin de günümüz şartlarına göre iyileştirilmesi ve güncel olması gerekmektedir. Sahte kimlik saldırıları, IoT’ de ağ katmanında kayıplı ağlarda yönlendirme protokolünde (Routing Protocol for Low-Power and Lossy Network, RPL) yer almaktadır. Sahte kimlik saldırıları türünde düğümlerin sinyal gücüne bağlı saldırı tespitleri, en yaygın kullanılan ve önerilen yöntemlerdendir. Kaynak kısıtlı olan IoT cihazlarında, enerji korunumu ve düşük işlem yükü önemli hususların başında gelmektedir. Özellikle saldırı tespitinde kullanılan klasik yöntemler, saldırıların tespiti ve önlenmesinde yetersiz kalabilmektedir. Bu çalışmada, düğümlerin paket dağıtım oranları ve makine öğrenmesi yaklaşımlarından Naive-Bayes, Random Forest ve Lojistik Regresyon ile sahte kimlik saldırılarının tespiti önerilmiştir. Sahte kimlik saldırıları, klasik yöntemlere kıyasla daha yüksek başarım oranı (99.51% doğruluk) ile tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Detection of false identity attacks on the Internet of Things by machine learning methods
2020
Yazar:  
Özet:

The Internet of Things (IoT) devices have increased their use every day with the developments in the wireless detector networks. The heterogeneous network, which is made up of the connection of all IoT devices, is quite open to external attacks. So far, many of the targeting protocol attacks have been revealed and attacks are continuing to increase and diversify over the day. However, the recommended methods of detection and prevention must also be improved and updated in accordance with current conditions. The RPL (Routing Protocol for Low-Power and Lossy Network) is the RPL (Routing Protocol for Low-Power and Lossy Network). In the type of false identity attacks, the signal power-related attack detection of the nodes is one of the most commonly used and recommended methods. In IoT devices with limited resources, energy conservation and low processing load are the main aspects. The classical methods used in the detection of attacks,, may be insufficient in the detection and prevention of attacks. This study suggested the detection of false identity attacks with Naive-Bayes, Random Forest and Logistics Regression from node package distribution rates and machine learning approaches. False identity attacks were detected with a higher success rate (99.51% accuracy) compared to classical methods.

Anahtar Kelimeler:

Detection Of Sybil Attacks In Iot With Machine Learning Methods
2020
Yazar:  
Özet:

Internet of Things (IoT) devices are increasing their usage rates with advances in the wireless sensor networks. All IoT devices are connected to themselves with a heterogeneous network. Thus, they are also rather vulnerable to external attacks. Many routing protocol attacks have been described until now and continue to expand and diversify. Therefore, the recommended detection and prevention methods should be updated and improved according to today’s condition. Sybil attack is a kind of the Routing Protocol for Low-Power and Lossy Network (RPL) attacks in IoT. The attack detection based on the signal strength of the nodes in Sybil attacks are one of the most commonly used and recommended approaches. In particular, classical methods that used to detect and prevent attack may not be appropriate for attack detection. The most critical problems in resource constrained IoT systems are energy consumption and heavy computational cost. In this study, packet distribution rates and machine learning approaches such as Naïve Bayes, Random Forest and Logistic Regression have been proposed for the prediction of Sybil attacks on RPL protocol in IoT networks. The Sybil attacks have been detected with 99.51% accuracy rate and this result is higher than classical methods for Sybil attack detection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.595
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi