Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
 İndirme 10
TECHNOLOGICAL LITERACY: TEACHERS’ PROGRESSIVE APPROACH USED FOR 21ST CENTURY STUDENTS’ ACADEMIC SUCCESS IN VIBRANT ENVIRONMENT
2020
Dergi:  
Problems of Education in the 21st Century
Yazar:  
Özet:

Technology plants concrete effects on the supremacy of humans' technological success that have been remaining awe-inspiring aspects for stakeholders; teachers and students since last eras. Teachers make students technologically literate, reshape their hidden potential, skill them through modern gadgets, help in understanding and evaluating their functions applying technological and engineering standards for goal achievements. Present research was conducted to explore the effect of teachers’ technological literacy on students’ academic success occurs in vibrant environment on conveniently selected sample of 200 teachers working in public and private universities of district Lahore. Researchers administered a self-developed survey to collect data from teachers. Content validity of questionnaire was ensured from experts and reliability was confirmed by calculating Cronbach’s Alpha Scores .821. Normality of the data was assured by calculating Shapiro-Wilk’s test, ¬ n < 2000, p > .05. Students’ academic success was measured through acquiring achievement scores, obtained from concerned university offices ensuring ethical considerations, as in data collections. Results of independent samples t-test and regression analysis ascertained no significant difference between usage of technological literacy by teachers’ gender and university type; male teachers working in public and private universities have same usage of technological literacy as compared to female teachers. Moreover, teachers’ technological literacy affect 43% on students’ academic success occurs in vibrant learning environment. On the basis of results, research recommends that universities may established digital lab ensuring vibrant environment and hire technologically literate staff providing fringe benefits to meet 21st century technological literacy demands for students’ success.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Problems of Education in the 21st Century

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.400
Atıf : 849
2023 Impact/Etki : 0.17
Problems of Education in the 21st Century