Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE TAKİP EDİLEN HASTALARIN RETROSPEKTİF DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Kocatepe Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Preterm doğum yenidoğan ölümlerinin önde gelen nedeni ve yenidoğan morbiditelerinin önemli bir kısmını oluşturur. Gelişmekte olan ülkelerde preterm bebeklerin perinatal mortalite ve morbidite istatistikleri yetersizdir. Bu çalışmada üçüncü düzey yoğun bakım ünitesinde prematüreliğe bağlı morbidite ve mortalite nedenlerini değerlendirmek amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Bu çalışmaya 3.düzey bir yenidoğan yoğun bakım servisi’ne Ocak 2015 ile Aralık 2017 arasında yatan prematüre bebekler dahil edildi. Bulgular: Bebeklerin 156’sında (%43.9) respiratuar distres sendromu (RDS), 42’sinde (%11.89) intrakranial kanama (İKK), 78’inde (%21.9) patent duktus arteriosus (PDA), 20’sinde (%5,6) nekrotizan enterokolit (NEK), 89’ında (%25) prematüre retinopatisi (PR),  74’ünde (%21) bronkopulmoner displazi (BPD), tespit edildi. Sonuç: Mortalite ve morbidite oranlarımızın ülkemizden yayınlanan verilerle benzerlik göstermesine karşın, gelişmiş ülkelerin oranlarının üzerinde olduğu görüldü. Antenatal bakımın iyileştirilmesi, gebelik takiplerinin düzenli yapılması, sepsis ve respiratuvar distres gibi sık görülen mortalite nedenleri için risklerin belirlenmesi ve bunlara karşı önlem alınması durumunda morbidite ve mortalite oranlarımızın azalacağını düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Retrospective assessment of patients in the newly-developed medical unit
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: Early birth is the leading cause of neonatal mortality and a substantial portion of neonatal morbidities. The perinatal mortality and morbidity statistics in developing countries are inadequate. The aim of this study was to evaluate the prematurity problems retrospectively that are the significant causes of morbidity and mortality in tertiary care university hospitals. MATERIAL AND METHODS: The premature infants hospitalized in the tertiary neonatal intensive care unit between January 2015 and December 2017 were included in this study. Maternal and neonatal demographic characteristics and mortality and morbidity were recorded. Respiratory disorder syndrome (RDS), intracranial hemorrhage (ICH), patent ductus arteriosus (PDA), necrotizing enterocolitis (NEC), prematurity retinopathy (ROP) and bronchopulmonary dysplasia (BPD) were accepted as morbidity. RESULTS: The morbidity rates of the premeture infants were as follows; RDS 156 (43.9%), ICH 42 (11.8%), PDA 74 (21%), NEC 20 (5.6%), ROP 89 (25%), BPD 74 (20.7%). CONCLUSIONS: Although mortality and morbidity rates were similar to the other data published from our country, these rates were higher than those of developed countries. We believe that our morbidity and mortality rates can reach levels comparable to the ratio of developed countries with improved antenatal care, regular follow-up of pregnancy, determine the risks for common causes of mortality such as sepsis and respiratory distress.

Anahtar Kelimeler:

Retrospective Evaluation Of The Patients Followed In The Neonatal Intensive Care Unit
2020
Yazar:  
Özet:

OBJECTIVE: Preterm birth is the leading cause of neonatal mortality and a substantial portion of neonatal morbidities. The perinatal mortality and morbidity statistics in developing countries are inadequate. The aim of this study was to evaluate the prematurity problems retrospectively that are the significant causes of morbidity and mortality in tertiary care university hospitals. MATERIAL AND METHODS: The premature infants hospitalized in the tertiary neonatal intensive care unit between January 2015 and December 2017 were included in this study. Maternal and neonatal demographic characteristics and mortality and morbidity were recorded. Respiratory disstres syndrome (RDS), intracranial hemorrhage (İCH), patent ductus arteriosus (PDA), necrotizing enterocolitis (NEC), prematurity retinopathy (ROP) and bronchopulmonary dysplasia (BPD) were accepted as morbidity. RESULTS: The morbidity rates of the premeture infants were as follows; RDS 156 (43.9%), ICH 42 (11.8%), PDA 74 (21%), NEC 20 (5.6%), ROP 89 (25%), BPD 74 (20.7%). CONCLUSIONS: Although mortality and morbidity rates were similar to the other data published from our country, this rates were higher than those of developed countries. We believe that our morbidity and mortality rates can reach levels comparable to ratio of developed countries with improved antenatal care, regular follow-up of pregnancy, determine the risks for common causes of mortality such as sepsis and respiratory distress.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kocatepe Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.024
Atıf : 2.048
2023 Impact/Etki : 0.043
Kocatepe Tıp Dergisi