Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 64
 İndirme 29
Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kültürlerarası İletişim Kaygısı ile Yalnızlık Düzeyleri Arasında Bir Bağlantı Var mı?
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

ÖZ Kültürlerarası iletişim kaygısı, farklı kültür ya da gruplarla etkileşimde yaşanan korkuları ifade eden bir kavramdır. Farklı kültür ve alışkanlıklara sahip olan insanların ilk etkileşimleri sırasında, birbirleriyle ilgili bilgi eksiklikleri, beraberinde belirsizliğin artmasına neden olmakta; bu da etkileşimde bulunan kişilerin kaygı veya endişe duygularını tetiklemektedir. Söz konusu kişiler iletişim konusunda yüksek bir kaygı yaşadıklarında, başkalarıyla iletişimden kaçınma veya geri çekilme eğilimi gösterebilmektedir. İnsan ilişkilerinde yaşanan bu belirsizlikler ve kaygı hissi; kültürlerarası bağlamda etkili iletişimi tehlikeye sokmaktadır. Bu durum beraberinde özellikle yabancı uyruklu kişiler arasında kültürlerarası iletişim kaygısı ile yalnızlık arasında bir bağlantının olabileceğine işaret etmektedir. İşte bu araştırma kültürlerarası iletişim kaygısı ile yalnızlık arasındaki ilişkiyi mercek altına alınmayı amaçlamaktadır. Saha araştırması yönteminin kullanıldığı çalışmada veriler, 200 yabancı uyruklu öğrenciden yüz yüze anket tekniğiyle toplanmıştır. Araştırma bulguları, katılımcıların yarıdan fazlasının kültürlerarası iletişim kaygısı taşıdığına işaret etmektedir. Hem erkeklerin hem de kadınların kültürlerarası iletişim kaygı düzeyleri birbirlerine yakın değerler taşımaktadır. Türkiye dışında farklı bir ülkede yaşama konusuna sıcak bakanların kültürlerarası iletişim kaygı düzeyi; bu konuda olumsuz tutuma sahip olanlara nazaran daha yüksektir. Kültürlerarası iletişim kaygı düzeyi, yalnızlık puanının pozitif yönde anlamlı belirleyicisidir. Yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin kültürlerarası iletişim kaygı düzeyi arttıkça; yalnızlık düzeyinde de bir artış yaşanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Is there a connection between the inter-cultural communication concern of foreign students and the level of loneliness?
2020
Yazar:  
Özet:

by OZ Intercultural communication anxiety is a concept that expresses fears in interaction with different cultures or groups. During the first interactions of people with different cultures and habits, lack of knowledge about each other leads to an increase in uncertainty, which triggers the feelings of anxiety or anxiety of people in interaction. When those persons experience a high concern about communication, they may tend to avoid or withdraw from communication with others. These uncertainty and anxiety in human relations are threatening effective communication in the intercultural context. This situation, in particular, indicates that there may be a connection between intercultural communication concern and loneliness between foreign citizens. This research aims to emphasize the relationship between inter-cultural communication anxiety and loneliness. In the study using the field research method, the data was collected from 200 foreign students by face-to-face survey technique. Research findings indicate that more than half of participants are concerned about intercultural communication. The levels of inter-cultural communication of both men and women carry close values to each other. The level of inter-cultural communication of hot ministers on the issue of living in a different country outside of Turkey is higher than those who have a negative attitude in this regard. Intercultural communication anxiety level is a meaningful determiner in the positive direction of the loneliness point. As the level of inter-cultural communication of foreign university students increases, the level of loneliness also increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences