Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 10
Türkiye’nin Filistin ve İsrail Siyaseti (1939-1949)
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

 Osmanlı Devleti’nin on dokuzuncu yüzyılın son çeyreğine kadar Filistin meselesi diye bir meselesi olmamıştır. Kaynakların verdikleri sağlıklı bilgilere göre Filistin meselesinin uluslararası bir mesele olarak ortaya çıkmasında en önemli faktör “Siyonizm” kavramıdır. Kısaca, “Siyonizm” Yahûdîlerin bir millet olarak Filistin’e yerleşmek için yaptıkları teşkilatlı çabadır. Siyonizm ilk olarak ortaya çıktığında, tek hedefi Yahudileri Filistin’e yerleştirmekti ve bu amacına ulaştı. Günümüzde herkesin malumu olduğu gibi çok daha farklı ve evrensel planları vardır. Yahudilerin Filistin’e göçlerinin kötü niyet taşıdığını anlayan Sultan Abdülhamid, bu meselenin hem Filistin, hem de Osmanlı Devleti için ne anlama geldiğini çok iyi değerlendirmiş ve gerekli önlemleri almaya büyük çaba harcamıştı. Yahûdîlerin Filistin’e yerleşmek istediklerini anlayan Sultan İkinci Abdülhamid 1888 tarihinde ve sonraki tarihlerde çıkarmış olduğu kanunlarla Filistin’e yerleşmelerini yasakladı. Ne yazık ki siyonistlerin ve büyük devletlerin planlarını tamamen bertaraf edememiştir.  Sultan Abdülhamid’in endişeleri haklı çıkmış ve altmış sene sonra bu topraklarda İsrail diye bir devlet kurulmuştur. Kurulan bu devleti 1949’da Türkiye Cumhuriyeti bir devlet olarak kabul edilmiştir.

Lozan Barışı’ndan sonra,  1947’de ilan edilen taksim planının desteklenmesi dışında, Türkiye’nin Arap ülkeleri ve Filistin meselesinde yakınlığı ve destek vermesi sınırlı kaldı. B unun olmasındaki en önemli sebep, Türkiye’nin Filistin meselesi ve bölgedeki hadiselere kendi çıkarlarını zedeleme endişeleridir.

Anahtar Kelimeler:

The Palestinian and Israeli Politics of Turkey (1939-1949)
2022
Yazar:  
Özet:

It has not been a matter of Palestine until the last quarter of the nineteenth century of the Ottoman State. According to the sources, the most important factor in the appearance of the Palestinian issue as an international issue is the concept of "Sionism". In short, “Sionism” is the organized effort of the Jews to settle in Palestine as a nation. When Zionism first appeared, the only goal was to place the Jews in Palestine and it achieved that goal. Nowadays, everyone has a lot more different and universal plans. Sultan Abdülhamid, who realized that the Jews’ immigration to Palestine was bad intention, appreciated very well what this matter meant for both the Palestine and the Ottoman State and made a great effort to take the necessary measures. The Sultan Abdulhamid II, who realized that the Jews wanted to settle in Palestine, banned them from settle in Palestine by the laws it issued in 1888 and later. Unfortunately, it has not been able to completely reject the plans of the Zionists and the great states.  The concerns of Sultan Abdülhamid were justified and six hundred years later a state called Israel was established on these lands. This state was established in 1949 and the Republic of Turkey was recognized as a state.

After the Lozan Peace, in addition to the support of the tax plan announced in 1947, Turkey remained limited to its proximity and support in the issue of Arab countries and Palestine. The most important reason for being B is Turkey’s Palestinian issue and concerns about its own interests in the region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 118
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources