Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 18
 Sesli Dinleme 2
Fen bilgisi öğretmeni eğitiminde yerleşke bahçesinin öğrenme ortamı olarak kullanılması
2022
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bahçe temelli eğitim, örgün ve yaygın öğrenme ortamlarının bir araya getirilmesinde önemli rol oynamakta ve farklı eğitim düzeylerinde uygulanmaktadır. Eğitimde güncel yaklaşımlarla, öğretmenlerin farklı öğrenme ortamlarında birden çok öğretim tekniği kullanmaları beklenmektedir. Ancak, eğitim araştırmaları, öğretmen eğitimi programlarının hala ağırlıklı olarak sınıf içi ortamlara odaklandığını ve öğretmenlerin öğrencilerini sınıf dışına çıkarmak için hazır olmadıklarını veya kendilerini hazırlıklı hissetmediklerini göstermektedir. Bir durum araştırması olan bu çalışmada, fen bilgisi öğretmen adaylarını okul bahçelerinin eğitimsel kullanımıyla tanıştırmak, alan öğretimi becerilerini geliştirmek ve onlara sınıf dışı öğrenme ortamlarında güven kazandırmak amaçlanmıştır. Çalışma 2014-2015 akademik yılında Bahar döneminde 38 fen bilgisi öğretmen adayının katılımıyla bir devlet üniversitesinde yürütülmüştür. Ders araştırmaları modeli takip edilerek hazırlanan ders, mobil teknoloji ile zenginleştirilmiş sınıf dışı öğrenme ortamında (yerleşke bahçesi) üç fen bilgisi öğretmen adayı tarafından verilmiştir. Öğretmen adayları, bitkilerin bilimsel isminin kullanmasında farkındalıklarının olduğunu ancak kendilerini yeterli hissetmediklerini belirtmişlerdir. Sonuçlar, ders araştırmaları modelinin öğretmen adaylarının mesleki yeterliliklerine ve alan bilgilerine katkısını göstermiştir. Çalışma sonuçlarının, fen bilgisi öğretmen adaylarının sınıf dışı öğrenme ortamlarında alan öğretimi ve genel mesleki yeterliliklerine katkı sağlaması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

To Use Of Campus Garden As A Learning Environment In The Preservice Science Teacher Education
2022
Yazar:  
Özet:

Garden-based teaching plays an important role in bringing the formal and informal learning environments together and is applied at different educational levels. Teachers are expected to use multiple teaching technique in different learning environments align with the contemporary educational approaches. However, educational research shows that teacher education programs still mainly focus on the classrooms and teachers are not prepared or do not feel prepared to take their students out of the classroom. This case study aimed to introduce the educational use of school gardens to the pre-service science teachers and to improve their subject knowledge, the subject teaching competency and provide the confidence of teaching outside the classroom, school garden. The study was conducted in a public university with the participation of 38 pre-service science teachers in the 2014-2015 academic year. Three preservice science teachers prepared the lecture based on the “lesson study” model and gave the lecture to their classmates in an outdoor learning environment (campus garden) enriched with the mobile technology. The preservice teachers stated that they are aware of the importance of using the scientific name of plants, but they do not feel themselves competent. The results show that the lesson study model can contribute to the preservice teachers' subject knowledge and professional competencies. The results of the study are expected to contribute to the pre-service science teachers’ awareness of the outdoor learning environments, support the practice-based subject teaching and their general professional competencies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.434
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi