Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
SİİRT İLİ HYGROBATES KOCH, 1837 (ACARİ: HYDRACHNİDİA: HYGROBATİDAE) TÜRLERİ VE TÜRKİYE FAUNASI İÇİN YENİ BİR KAYIT: HYGROBATES (S.STR.) ANGUSTİPALPİS K.O. VİETS, 1982
2014
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Siirt ilinden toplanan Hygrobates Koch, 1837 türleri değerlendirilmiş ve Hygrobates (s.str.) angustipalpis K.O. Viets, 1982’in Türkiye faunası için yeni kayıt olduğu belirlenmiştir. Sadece İsrail ve İran’dan bilinen bu tür, Hygrobates (s.str.) calliger Piersig, 1896’dan P-2’nin alt ucundaki çıkıntının daha ince ve uzun olmasıyla kolayca ayrılmaktadır. Bu türün tanımı ve habitat bilgileri örneklerimiz üzerinden yeniden gözden geçirilmiştir. Hygrobates (s.str.) calliger Piersig, 1896, H. (s.str.) fluviatilis (Ström, 1768) H. (s.str.) nigromaculatus Lebert, 1879 ve H. (s.str.) trigonicus Koenike, 1895 Siirt ilinden ilk defa kaydedilmiştir. Ayrıca, Türkiye’den bilinen Hygrobates türlerinin listesi ile Türkiye’deki ve dünyadaki yayılışları verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.110
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi