User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 47
 Downloands 12
PAKİSTAN, SİNDH, BENGAL HALK HİKÂYELERİNDE YER ALAN OLAYLARDAKİ BENZERLİKLER
2016
Journal:  
Route Education and Social Science Journal
Author:  
Abstract:

Ülkelerin kendi halk edebiyatları arasında yaratmış oldukları hikâyeler çeşitli konular üzerindedir. Konuların mutlu sonla bitenleri de vardır, trajedi ile bitenleri de vardır. Farklı ülkelerde farklı şekillerde ortaya çıkarılmış olan hikâyeler bazı yönleriyle birbirlerine benzerlik gösterirken, bazıları ise tamamıyla birbirinden farklıdır. Pakistan halk folkloru içerisinde yer alan hikâyeler, kimi zaman bir kitap içerisinde ufak ufak parçalar halinde oluşturulurken kimi hikâyelerin kendileri komple bir kitap halindedir. Genelde bir kitap içerisinde yer alan bir hikâyenin bütününü okumak zaman alırken, bir kitap içerisinde kısa ama özlü bir şekilde yer alan hikâyelerde bulunmaktadır. Pakistan folkloru içerisinde çok meşhur olan hikâyeler yer almaktadır. Bunların en bilinenleri “Sassi Punnu”, “Sohni Mahinval”, “Heer’in Öyküsü” ve diğer hikâyelerdir. Hikâyelerde yer alan olaylar, birbirleriyle benzerlikler göstermektedir. Olayların başlangıcı, kahramanların özellikleri, yaşadıkları yerler, kadın kahramanların güzelliği, birbirini seven kişilerin maddi durumlarının farklılıkları, benzer tehlikeler, kişilerin kötülüğü ve öykülerin sonlarının benzerlikleri temaları bu halk hikâyeleri içerisindedir. Bu edebiyat türü ile ilgili Türkiye’de çok sınırlı sayıda yayın yer almaktadır, bu edebiyata dair hikaye kitapları genelde çok eski zamanda yayımlanmış olan eski tarihli İngilizce kitaplar ve Pakistan’da yayımlanmış olan Urduca kitaplardır.

Keywords:

null
2016
Author:  
0
2016
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Route Education and Social Science Journal

Field :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 2.706
Cite : 1.313
2023 Impact : 0.026
Route Education and Social Science Journal