Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Geç Preterm Bebeklerde Erken Neonatal Dönem Sorunları: Tek Merkez Deneyimi
2020
Dergi:  
Fırat Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Uzun yıllar geç preterm bebeklerin doğum ağırlıkları term bebeklere yakın olduğu için benzer risk oranlarına sahip olduğu düşünüldüğünden gerçekte mortalite ve morbidite oranları daha yüksek olan bu grup bebekler göz ardı edilmiştir. Bu çalışmada, hastanemizde doğan veya ünitemize başka bir merkezden sevk edilen geç preterm bebeklerin erken yenidoğan dönem sorunları incelendi. Gereç ve Yöntem: 1 Mayıs 2015 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında yenidoğan yoğun bakım ünitesi (YYBÜ)'ne yatırılan geç preterm bebeklerin gebelik haftası, doğum ağırlığı, doğum şekli, hastaneye yatış nedenleri ve süresi tıbbi kayıtlardan geriye dönük olarak araştırıldı. Bulgular: Çalışma dönemi boyunca YYBÜ'ne yatan toplam 1411 hastadan 257'si (%18.2) çalışmaya dahil edildi. Bu bebeklerin 243'ü (%94.5) hastanemizde doğan bebeklerdi. Ortalama gebelik haftası 35 ± 0.8 hafta, doğum ağırlığı 2424 ± 448 gr idi. Sıklık sırasına göre hastaneye yatış tanılarının solunum sıkıntısı (n =126, %49), hiperbilirubinemi (n =54, %21), intrauterin büyüme gelişme geriliği (n =52, %20.2) ve beslenme intoleransı (n =30, %11.6) olduğu görüldü. Ortalama hastanede yatış süresi 8.5 ± 5.2 gün olup bu hastaların tekrar hastaneye kabul oranı ise %7 idi. Çalışmaya alınan hastalardan hiçbiri ölmedi. Sonuç: Geç preterm bebeklerde YYBÜ'ne yatış gerektiren morbideteler sık görülmektedir ve sıklıkla tekrar hastaneye kabul edilmektedirler. Bu nedenle bu bebeklerin yakından izlenmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Early Neonatal Period Problems in Late Preterm Babies: One-Center Experience
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: This group of babies with higher mortality and morbidity rates in fact has been neglected since long years of late premature babies are considered to have similar risk rates because their birth weight is close to term babies. In this study, the problems of premature newborn babies born in our hospital or sent from another center to our unit were studied. Tools and Methods: The week of pregnancy, birth weight, form of birth, causes of hospitalization and duration of late premature babies deposited in the newborn intensive care unit (YYBU) between May 1, 2015 and April 1, 2018 were investigated backwards from medical records. Results: 257 (18.2%) of the total of 1411 patients under the study period were included in the study. The number of these babies is 243 (94%). Both were born in the hospital. The average pregnancy week was 35 ± 0.8 weeks, the birth weight was 2424 ± 448 grams. According to the frequency order, hospitalization diagnoses included respiratory failure (n = 126, 49%), hyperbilirubinemia (n = 54, 21%), intrauterine growth growth tension (n = 52, 20.2) and nutritional intolerance (n = 30, 11.6). The average hospitalization period was 8.5 ± 5.2 days and the rate of re-hospitalization of these patients was 7%. None of the patients who were taken to study died. The result: Morbidities that require a bed to the YYBU in late premature babies are frequently observed and are frequently re-accepted to the hospital. These babies need to be closely monitored.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Fırat Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 762
2023 Impact/Etki : 0.142
Fırat Tıp Dergisi