Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 42
 İndirme 3
Nevşehir İli için Kızılırmak Nehri’nin İçme Suyu Potansiyelinin Araştırılması
2018
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünya nüfusunun artması doğal kaynaklar üzerinde istenmeyen olumsuz bir baskı yaratmaktadır. Büyüyen kentleşme ile beraber su talebinin artması, yeraltı su seviyesinin düşmesi, yapay ve doğal su kütlelerinin yetersizliğine ve su kaynaklarımızın kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Ülkemizdeki akarsular çoğu bölgede lağım, tarımdan gelen çok miktarda gübre, kimyasal madde, sanayi ve iş yeri kaynaklı kirli suların taşınması yoluyla alıcı ortam olarak kullanılmaktadır. İçme suyu elde etmek için kullanılan doğal su kaynaklarımız da kirletici etkisinden dolayı kalite bakımından düşmüştür. Suyun kendini temizleme sürecinde doğanın üstlenebileceği bu kirlilikler zamanla yoğunlaşmıştır. İçme ve kullanma suyu olarak yüzeysel suların (akarsular) kullanılmasından yola çıkılarak bu çalışma ile Kızılırmak (Nevşehir İlinden geçen kısmı) Nehri’nin kullanım potansiyeli hakkında bilgi edinmek amaçlanmıştır. Kızılırmak Nehri’nden bir yıl boyunca mevsimsel olarak alınan su örneklerinde yapılan ölçümler ve analizler sonucunda amonyum 1.59 mg/l; bor 0.18 mg/l ve arsenik 0.014 mg/l ortalama değerler ile TS-266’ ya göre yüksek olarak tespit edilirken; nitrit, nitrat, sülfat, alüminyum, civa, kurşun, krom, nikel, bakır, kadmiyum ve mangan değerleri ise TS-266 sınır değerleri arasında tespit edilmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda Kızılırmak Nehri’nin mevcut kirleticilere yönelik uygun arıtma tekniklerinin uygulanması ile içme ve kullanma suyu olarak kullanılabilirliği öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.364
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi