Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
MİNERALOJİK KATKILARIN ÇEŞİTLİ TANIMLARI, SINIFLARI, ÖZELLİKLERİ ve KULLANIM ALANLARI (BÖLÜM 1)
2008
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya’ da ve Türkiye’ de mineralojik malzemeler çimento ve beton katkılarıdır. Mineralojik malzemelerin özelliklerinin bilinmesi bu malzemelerin çimento, harç ve beton özelliklerine etkilerinin daha iyi anlaşılmasını sağlar. Bu nedenle bu araştırmada mineralojik katkıların çeşitli tanımları, sınıfları, özellikleri ve kullanım alanlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Mineralojik katkılar elde edilişlerine göre doğal ve doğal olmayan puzolanlar olarak ikiye ayrılır. Volkanik, sedimanter ve diyajenetik malzemeler doğal puzolanlardır. Doğal olmayan puzolanlar ise endüstri atıklarıdır. Literatürde incelenen çalışmalarda mineralojik katkılar, çimento, harç ve betonun dayanımını, bağlayıcılığını artırıp ve onları zararlı kimyasal etkilerden korumaktadır. Bu çalışmanın birinci bölümünde mineralojik katkıların çeşitli tanımları, sınıfları ve özelliklerinin bir kısmı anlatılmıştır. Mineralojik katkıların özelliklerinin devamı kullanım alanları, sonuçlar ve tartışmalar makalenin ikinci bölümünde açıklanacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 45
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi