Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 113
 İndirme 30
Dünya’nın Hareketleri Konusunun Öğretiminde Tahmin-Gözlem-Açıklama Yönteminin Etkililiği
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Fen dersleri pek çok soyut konu ve kavramı içermektedir. Bu durum öğrencilerin kavramları zihinlerinde doğru yapılandırmasını güçleştirmekte, anlamlı ve kalıcı öğrenmeler sağlamayı zorlaştırmaktadır. Kavram öğretimi öğretmenler tarafından etkili öğretim ortamlarının düzenlemesi ve kullanılmasıyla sağlanabilir. Bu çalışmanın amacı fen öğretiminde, Dünya’nın Hareketleri konusunun öğretimine yönelik tahmin-gözlem-açıklama yöntemine (TGA) dayalı rehber materyalin gelişirilmesi ve öğrencilerin bilişsel öğrenmelerine ve kavram yanılgılarına etkisini belirlemektir. Çalışma tek gruplu ön test son test, basit deneysel desen yardımıyla yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubunu, bir ilkokulda dördüncü sınıfa devam etmekte olan 16 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmacılar tarafından geliştirilen başarı testi, kavram haritası ve yarı yapılandırılmış görüşme formundan verilerin toplanmasında yararlanılmıştır. Bulgular ışığında ulaşılan sonuçlara göre grubun ön test ve son test puanları arasında son test açısından istatistiksel anlamda anlamlı bir fark olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte yapılan görüşmeler sonucu TGA yönteminin kavramsal değişimde etkili bir yöntem olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sürecinde yararlanılan kavram haritası, kavram karikatürü, TGA yöntemi ve mülakatların, kavram yanılgılarının belirlenmesi ve giderilmesinde oldukça etkili olduğu sonucuna varılmıştır. Bu etkinliklerin öğretim sürecinde yararlanılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Prediction-Observation-Explanation Method in Teaching the Theme of Earth's Movements
2020
Yazar:  
Özet:

The lessons contain many abstract subjects and concepts. This situation makes it difficult for students to properly structure their concepts in their minds, making it difficult to provide meaningful and lasting learning. Concept teaching can be provided by the organization and use of effective teaching environments by teachers. The aim of this study is to develop the guidance material based on the prediction-observation-explanation method (TGA) for the teaching of the subject of the Earth's Movements in the teaching of the science and to determine the impact of students on cognitive learning and conceptual errors. The study was conducted with the help of a single-group pre-test final test, simple experimental pattern. The study’s work group consists of 16 students who are continuing to fourth class in a primary school. The success test developed by researchers has been used in the collection of data from the concept map and semi-configured interview form. According to the findings, there is a statistically significant difference between the group’s pre-test and final test points. However, the discussions have come to the conclusion that the TGA method is an effective method in conceptual change. The concept map used in the research process, the concept cartoon, the TGA method and the interviews have been found to be very effective in the identification and elimination of concept errors. It is recommended that these activities be used in the teaching process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)