User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 24
 Downloands 3
XIII-XV. YÜZYIL BİZANS TARİHÇİLERİNİN TRABZON İMPARATORLARI HAKKINDA KULLANDIKLARI İFADELER
2010
Journal:  
Karadeniz İncelemeleri Dergisi
Author:  
Abstract:

1204 yılında İstanbul’un Latinler tarafından işgalinden kısa bir süre önce, I. Andronikos Komnenos’un 1183-1185 torunları Aleksios ve David Komnenos, halaları Gürcü kraliçesi Thamara’nın verdiği destek ile Trabzon’u ele geçirerek Trabzon İmparatorluğu’nu kurdu. İstanbul’un düşmesinin ardından ise I. Theodoros Laskaris 1204-1222 İznik’te, Angelos haneda-nının bir diğer temsilcisi Mikhail Dukas, Epir’de kendi hâkimiyetlerini kurdular. Bu devletlerin temel hedefi İstanbul’da Bizans İmparatorluğunu ihya etmekti. Bununla birlikte yalnızca Trabzon ve çevresindeki çok kısıtlı bir bölgede de olsa Bizans’tan daha uzun süre varlığını devam ettiren Trabzon İmparatorluğu hükümdarları, İmparatorluk unvanı üzerinde hak iddia etmeyi sürdürdüler. Bu makalede XIII-XV. yüzyıl Bizans kaynaklarının Trabzon İmparatorlarının meşruluğuna bakışları değerlendirilecektir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles
Karadeniz İncelemeleri Dergisi

Field :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 369
Cite : 569
2023 Impact : 0.104
Karadeniz İncelemeleri Dergisi