Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
AKILLI UZMANLAŞMA STRATEJİLERİ, PANDEMİ SÜRECİ ve KALKINMA AJANSLARI
2021
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üç ana boyutu (potansiyel ekonomik faaliyetlerin belirlenmesi, girişimci keşif ve yenilikçi ağlar) olan akıllı uzmanlaşma stratejileri (AUS), bölgelerin kendi dinamikleri ile teknoloji ve yeniliklerden faydalanarak büyümesini ve kalkınmasını hedefleyen ve 2013’te Avrupa Birliği tarafından kabul edilen bir politikalar bütünüdür. Türkiye’de akıllı uzmanlaşma stratejileri, uygulayıcı kurumlar için bir rehber olarak benimsenmeye başlamıştır. Mart 2020’den bu yana tüm dünyayı etkisine alan COVID-19 pandemisinden her bölge farklı şekillerde etkilenmiş ve etkilenmeye devam etmektedir. Akıllı uzmanlaşma stratejileri, bölgelerin kendi potansiyellerini kullanarak, COVID-19 pandemisi sebebiyle karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilmelerini sağlayabilir. Bu araştırmanın amacı, COVID-19 pandemisi sürecinde Türkiye’deki 10 Kalkınma Ajansının AUS kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetleri incelemek ve politika önerilerinde bulunmaktır. Sonuçlar, seçilen Kalkınma Ajanslarının AUS kapsamında Bölgesel Yenilik Stratejisi Planı hazırlamalarına rağmen, pandemi sürecinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerin AUS açısından yeterli olmadığını ve artırılması gerektiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Intelligent Expertise Strategies, Pandemic Processors and Development Agencies
2021
Yazar:  
Özet:

Intelligent specialization strategies (AUS), which are three main dimensions (defining potential economic activities, entrepreneurial exploration and innovative networks), are a set of policies aimed at the growth and development of the regions, taking advantage of their own dynamics and technology and innovation, and adopted by the European Union in 2013. In Turkey, smart specialization strategies have begun to be adopted as a guide for implementing institutions. Since March 2020, the COVID-19 pandemic has affected and continued to be affected in different ways. Intelligent specialization strategies can enable the regions to use their own potential to create solutions to the problems they face due to the COVID-19 pandemic. The purpose of this research is to examine the activities of the 10 Development Agency in Turkey under the AUS and to present policy recommendations during the COVID-19 pandemic process. The results show that although selected development agencies have prepared the Regional Innovation Strategy Plan within the framework of the AUS, the activities they carry out during the pandemic process are not sufficient in terms of the AUS and need to be increased.

Anahtar Kelimeler:

Smart Specialization Strategies, Pandemic Process and Development Agencies
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.310
2023 Impact/Etki : 0.117
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi