Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Stm32f4 Ve Matlab Kullanılarak Tek Faz Şebeke Bağlantılı Pv İnverterin Hızlı Prototip Geliştirilmesi
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, PV (photovoltaic) inverter devresi için STM32F407 mikrodenetleyicisine ait oluşturulan program kaynak kodunun bir güç elektroniği devresine uygulanmadan önce Simulink kullanılarak testi gerçekleştirilmiştir. Öncelikle, tek faz-şebeke bağlantılı bir PV (photovoltaic) inverter yapısı Matlab / Simulink ortamında modellenmiştir. Bu simülasyon sonuçları ışığında inverterin kontrol blokları STM32F407 mikrodenetleyici için MikroC ARM derleyicisi kullanılarak programlanmıştır. Tasarlanan PV invertere ait mikrodenetleyici kodunun devre tasarım aşamasına geçmeden önce olası hata ve kayıpların önüne geçmek amacıyla Matlab/Simulink ile birlikte çalışabilmesi için bir model oluşturulmuştur. Bu model, güç elektroniği yarıiletken ve pasif elemanları, PV paneller, şebeke ve veri haberleşmesi gerçekleştiren blokları içermektedir. İnverter kontrol bloklarını (MPPT, PLL, DC Link PI ve Akım kontrolcüsü) içeren C kaynak kodu STM32F4 Discovery kitine yüklenmiştir. Simülasyonun her bir adımında Matlab modelinden elde edilen akım ve gerilim bilgileri, seri iletişim ile STM32F4 kitine yollanmaktadır. Akım ve gerilim bilgileri mikrodenetleyici yazılımında işlenmekte ve IGBT’lere ait anahtarlama palsleri oluşturulup tekrar Matlab modeline aktarılmaktadır. Bu şekilde Matlab ve STM32F4 ortak çalıştırılması ile hızlı ve güvenli bir prototip donanım geliştirme yöntemi sunulmuştur. Simülasyon ve Matlab-STM32F4 ortak çalışmasından elde edilen sonuçlar karşılaştırmalı olarak verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Rapid Prototype Development Of Single Phase Grid Connected Pv Inverter Using Stm32f4 and Matlab
2020
Yazar:  
Özet:

In this paper, the program source code of the STM32F407 microcontroller for PV (photovoltaic) inverter circuit was tested using Simulink before applying it to a power electronics circuit. Firstly, a single-phase grid-connected PV (photovoltaic) inverter structure is modeled in Matlab / Simulink environment. In the light of these simulation results, the control blocks of the inverter are programmed using the MicroC ARM compiler for the STM32F407 microcontroller. Before the circuit design stage, a model was developed to work with Matlab / Simulink in order to prevent possible errors and losses of the microcontroller code of the designed PV inverter. This model includes power electronics semiconductors and passive components, PV panels, grid and data communication blocks. The C source code containing the inverter control blocks (MPPT, PLL, DCLinkPI and Current controller) are loaded into the STM32F4 Discovery kit. At each step of the simulation, the current and voltage information obtained from the Matlab model is sent to the STM32F4 kit via serial communication. The current and voltage information is processed in microcontroller software and switching pulses of IGBTs are created and transferred back to Matlab model. In this way, a rapid and secure prototype hardware development method is presented with the joint operation of Matlab and STM32F4. The results obtained from the simulation and Matlab-STM32F4 joint study are given comparatively.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi