Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
CORMAC MCCARTHY’NİN YOL ESERİNDE DOĞANIN TASVİRİ
2023
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Amerikalı yazar Cormac McCarthy'nin Yol (2006) eserinde doğa, doğa ve insan uygarlığı arasındaki karşılıklı ilişki tasvirini ekoeleştiri açısından incelemeyi amaçlamaktadır. Romanda, McCarthy isimsiz bir baba ve isimsiz oğlunun post-apokaliptik bir dünyada hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Bilinmeyen bir felaket dünyayı, kara, deniz ve havayı içeren çevreyi harap etmiş ve insan uygarlığını yok etmiştir. Baba ve oğlu, hayatta kalmak ve daha iyi bir yaşam şansı elde etmek için güney sahiline giden bir yolu izlemişlerdir.  Onların yoldaki seyahati sayesinde, McCarthy doğanın ve yaşamın sonu görüşünü iletmiştir, yeryüzü post-apokaliptik yaban olarak tasvir edilmiştir, bu yabanilik, ana karakterlerin hayatta kalma mücadelelerini verdikleri soğuk, gri, , ıssız, yanmış, yaşanmaz ve ölen bir sahne olarak tasvir edilmiştir. Dahası, ana karakterlerin kanunsuz çeteler, yamyamlık, şiddet ve açlık gibi birçok engelle karşılaştığı insan medeniyetinin ilkel bir duruma düşüşünü tasvir etmiştir. McCarthy, insanlığı ve insan uygarlığını doğadan üstün gören insan merkezci iddialara meydan okuyup, geleneksel kültür ve doğa ikiliği arasındaki kesin ayrımı ortadan kaldırarak çevreyle ilgili bir bilinç yaratmayı hedeflemiştir. Onun doğa yazıları, insanın yaradılışın birbiriyle olan ilişkisini görmezden gelmesinin sonuçlarıyla ilgilidir, insanın hayatta kalabilmesi için tüm insan olmayan varlıklara bağımlılığını fark etmesi ve işleyen ekosistemle uyum içinde yaşaması gerektiğini vurgulamıştır.

Anahtar Kelimeler:

CORMAC MCCARTHY'S Route of Nature
2023
Yazar:  
Özet:

This study was written by American writer Cormac McCarthy. The Road In his work (2006) he aims to explore the interaction between nature, nature and human civilization in terms of ecologist. In the novel, McCarthy tells the struggle of an unnamed father and his unnamed son to survive in a post-apocalyptic world. An unknown catastrophe destroyed the world, the environment that contains soil, sea and air, and destroyed human civilization. Father and son have followed a way to the south coast to survive and get a better life chance. Thanks to their journey on the way, McCarthy transmitted the view of nature and the end of life, the earth was depicted as post-apocalyptic wild, this wildness was depicted as a scene of cold, grey, untouched, burned, unleashed and dead that gave the main characters the struggles to survive. Furthermore, it depicts the fall of human civilization into a primary state, where the main characters face many obstacles, such as illegal gangs, fatigue, violence and hunger. McCarthy has challenged human-centric claims that see humanity and human civilization superior to nature, and has aimed at creating environmental awareness by eliminating the exact difference between traditional culture and nature. His natural writings relate to the consequences that man neglect the relationship of creation with each other, he emphasized that man must realize his dependence on all non-human beings and live in harmony with the working ecosystem to survive.

Anahtar Kelimeler:

The Portrayal Of Nature In Cormac Mccarthy’s The Road
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to analyse the portrayal of nature, the interrelatedness of nature and human civilization in The Road (2006) by American writer Cormac McCarthy from the perspective of ecocriticism. In the novel, McCarthy presented an unnamed father and his unnamed son’s struggle to survive in a post-apocalyptic world. An unknown catastrophe devastated the earth, the whole environment including the land, sea and air and dissolved the human civilization. The father and the boy took a journey to the southern coast in hope to survive and find a better life. Through their journey on the road, McCarthy delivered his vision of the end of nature and life, the earth was portrayed as a post-apocalyptic wilderness, it was cold, grey, desolate, charred, uninhabitable and dying stage on which the main characters struggle to survive. Also, he portrayed the human civilization falling into a primordial state in which the main characters faced many obstacles such as the lawless bands, cannibalism, violence, and starvation. McCarthy intended to create an ecological consciousness by challenging anthropocentric claims to view human beings and human civilization as superior to nature and blurring the traditional boundaries of culture and nature. His writing of nature was related to the consequences of human beings’ ignorance of the interrelatedness of the creation, he emphasized human beings’ need to realize their dependency on all non-human beings and live in concert with functioning ecosystem in order to survive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.485
The Journal of Academic Social Science Studies