Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belirleyicileri: Ampirik Bir Tahmin
2020
Dergi:  
Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel ya da fosil yakıtlar olarak adlandırılan enerji türünün meydana gelme süresi çok uzun yılları almakta ve yenilenemez enerji olarak da adlandırılmaktadır. Bu enerji türünün yüksek maliyetli oluşu çevreye verdiği zararlar da göz önüne alındığında kullanılmaması ya da kullanımının azaltılması sürdürülebilirlik açısından önemli hale gelmektedir. Türkiye fosil yakıtlar açısından zengin olmayan bir ülke olduğundan bu kaynakların kullanımı, ülkeyi dış dünyaya bağımlı hale getirebiliyor, yüksek cari açıklara sebep olabiliyor, çevre hassasiyetini olumsuz etkileyebiliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ise uzun dönemde daha az maliyetli oluşu ve bunların çevreye duyarlılığı bu kaynakların kullanımını özendirebilmektedir. Bu bağlamda yenilenebilir enerji kaynaklarının belirleyicilerinin tespiti de önem kazanmaktadır. Bu çalışma Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının belirleyicilerini ampirik olarak araştırmayı amaçlamaktadır. Bunun için Türkiye Ekonomisinin 1960-2015 dönemi yıllık zaman serisi verileri kullanılarak eşbütünleşme ve nedensellik analizleri yapılmaktadır. Eşbütünleşme analizi, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerji üretimi, kişi başına milli gelir, enerji tüketimi ve kentleşme değişkenlerinin uzun dönemde birlikte hareket ettiğini gösterirken, nedensellik testi sonuçları enerji tüketiminden, kişi başına gelire doğru ve kişi başına gelirden de kentleşmeye doğru nedensellik ilişkisinin varlığını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi