Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 22
 İndirme 6
İNGİLTERE’DE JÜRİLİ MAHKEMENİN ORTAYA ÇIKIŞI
2017
Dergi:  
İstanbul Hukuk Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Jürili mahkemenin ulusal kökeni, tarihi gelişimi ve temellenmiş olduğu ahlaki düşünceler, felsefi araştırmanın keskin nüfuz edişleriyle birlikte çok çeşitli yazarlarca tartışılagelmiştir. Jürili mahkeme kurumunun temeli, bir yasa-koyucu eylemi tarafından oluşturulmamıştır, daima oluş ve yok oluş halinde olan bir toplumsal kullanımdan sessizce ve tedrici bir biçimde ortaya çıkmıştır. Bir zamanların kabul edilen düşüncesi, bu kurumun kurucusunun Büyük Alfred olduğu yönündeydi; fakat bu düşünce, konuyu ilgi edinmiş tarihsel kritisizmin aydınlanmış ruhunca yakın zaman önce ortadan kaldırılmıştır. Yazarlarca bu kurumun kökeni olarak açıklanan fikirler çok çeşitli ve bir o kadar da çatışmalı olmuştur. Bazı yazarlar onun köklerine inmenin umutsuz bir girişim olacağını düşünmüşlerdir. Bu doğrultuda Bourguignon şöyle der: “Son origine se perd dans la nuit des temps.1” Bizim en büyük otoritelerimizden biri olan Blackstone ise bu kurumdan şöyle bahseder: “[jüri yargılaması] bu ulusta eskiden beri kullanılagelmiş bir yargılamadır ve bu yüzden ilk uygar yönetim ile akran olarak görülegelmiştir” ve ekler “muhakkak ki [o] en eski Sakson kolonilerinde de kullanılmış olan jürilerdendir”. Du Cagne ve Hickes ise jürinin fikrî anlamda Gotlardan beslenen Normanlarca uygulamaya konduğu fikrindedirler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Hukuk Mecmuası

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.772
Atıf : 5.074
2023 Impact/Etki : 0.113
İstanbul Hukuk Mecmuası