Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
AB ve Türkiye Arasındaki Geri Kabul Uygulamaları ve Politikaları Üzerine Eleştirel Tartışmalar
2020
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki Geri Kabul Anlaşması ve vize muafiyeti görüşmelerine ilişkin tarihsel arkaplanı ve güncel gelişmeleri, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin resmi belgelerine dayanarak analiz etmeyi amaçlamaktadır. Türkiye ve Avrupa Birliği’nin politikaları, üçüncü bir göz olarak uluslararası hükümet ve hükümet dışı örgütler perspektifinden, özellikle Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü’nün düzenli olarak yayınlamakta olduğu raporlar aracılığıyla eleştirel bir yaklaşımla değerlendirilecektir. Bu çerçevede, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin göç kontrolünü sağlamak için sergilediği siyasi yaklaşımlar ve güvenlik politikaları üzerine kritik öneme sahip argümanlar tartışılacak; tarafların göç krizini neden bölgesel ve özellikle iki taraflı araçlarla çözmeyi tercih ettiği değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Critical Arguments About Readmission Practices and Policies Between Eu and Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

This paper aims to analyze the historical background and the recent developments concerning the Readmission Agreement and free visa negotiations between Turkey and the European Union through the official documents of Ministry for Foreign Affairs and the European Union. As a third view, the policies of Turkey and the EU will be critically assessed from the perspectives of the international governmental organizations and non-governmental actors, namely the United Nations, Human Rights Watch and Amnesty International through their regular reports. Within the scope of the analyses, it is aimed to discuss the critical arguments on political approaches and security policies of the European Union and Turkey on migration control and elaborate why both sides preferred to solve the migration crisis through regional, and specifically, bilateral instruments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 846
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi