Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
AKKARAMAN KUZULARDA DEFAUNASYONUN UÇUCU YAG ASİTLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
1988
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Rumen pH'sı, uçucu yağ asitleri ile ağırlık kazancı üzerinde ru-mendeki silialı protozoonların varlığı ya da yokluğunun etkisini araştırmak için 2 grup Akkaraman kuzu (protozoonlu veprotozoonsuz kuzular) kullanıldı. Kuzular 1.5 aylık oluncaya kadar süt ile beslendiler. Sonra bütün hayvanlara, deneme süresince, korunga samanı ve konsantre yem yedirildi. ikinci gruptaki kuzuların defaunasyonunu sağlamak için % 0,3 - 0,8'lik Dioctyl Sodium Sulfosuccindte solüsyonu mide sondası yardımıyla verildi. Kuzulardan rumen örnekleri yemleme öncesi, yemlemeden 3 ve 6 saat sonra alındı ve pH değerleri ile uçucu yağ asidi düzeyleri belirlendi. Her hayvan için pH değeri yemleme öncesi en yüksek, yemlemeden 3 saat sonra azalmış, yemlemeden 6 saat sonra en düşük düzeyde bulundu. Faunalı kuzuların rumen içeriğinde bulunan asetik asit, propiyonik asit, izo-biltirik asit ve toplam uçucu yağ asidi değerleri faunasız kuzularınkinden daha fazlaydı. Protozoonlu kuzular protozoonsuz kuzulardan daha hızlı büyüdüler. Protozoonlu kuzuların canlı ağırlıkları protozoonsuz kuzularınkinden 4,6 kg daha fazla idi. Bu nedenle genç kuzuların büyümesi ve metabolizmaları için rumen silialı protozoonlarının gerekli olduğuna karar verildi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.284
Eurasian Journal of Veterinary Sciences