Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Akciğer kist hidatiklerinde tedavi yaklaşımımız
2015
Dergi:  
Çocuk Cerrahisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Echinococcus Granulosus'un neden olduğu paraziter kist hidatik hastalığı ülkemizde endemik bir seyir göstermektedir. Çocuklarda erişkinlerden farklı olarak akciğerlerde daha fazla yerleşim gösterebilmektedir. Pulmoner ekinokokkozdaki yaklaşımımızı ortaya koymak açısından tedavi ettiğimiz hastaları değerlendirdik. Gereç ve Yöntem: 2011 ile 2014 yılları arasında kliniğimizde tedavi edilen akciğer kist hidatiği tanılı hastaların klinik bulguları, uyguladığımız medikal ve cerrahi tedavi yöntemleri ve sonuçları geriye dönük olarak incelendi. Bulgular: 8 erkek ve 4 kız çocuğun oluşturduğu hasta grubunda ortalama yaş 10.5± 3.9 yıl olarak saptandı. En sık görülen klinik bulgu ve belirtiler öksürük (n: 7), göğüs ağrısı (n: 3) ve ateş yüksekliği (n: 3) idi. Kist hidatik hastalığı 7 hastada sağ akciğerde yerleşim göstermekte idi. Kistlerin üst ve orta lob yerleşimleri alt lobdan daha fazla idi. Üç hastada ek olarak karaciğer kist hidatiği saptandı. 8 hastada basit kist, 4 hastada ise komplike kist hidatik saptandı. Ortalama 22.7± 9.04 gün preoperatif albendazol kullanımını takiben tüm hastalar cerrahi olarak tedavi edildi. Dokuz hastada standart posterolateral torakotomi ile kist drenajı+parsiyel eksizyonu, 1 hastada lobektomi, 1 hastaya segmentektomi operasyonu uygulandı. Skolosidal ajan olarak %20 hipertonik NaCl solüsyonu kullanıldı. Fistül alanlarının onarılması dışında kavite içi kapitone edilmedi. Altı hastada postoperatif komplikasyon gelişti [ fistül (n: 3), pnömotoraks (n: 3), plevral effüzyon (n: 3)]. Postoperatif bir hastaya yapışıklık nedeniyle torakoskopi+dekortikasyon uygulandı. Hastaların toraks tüp çekilme zamanı ortalama 15.09 ± 11.09 gün, hastanede kalış süreleri ortalama 26.5 ± 11.8 gündür. Sonuç: Preoperatif dönemde başlanarak postoperatif üç aya tamamlanan albendazol tedavisi eşliğinde kapitonaj uygulanmadan yapılan kist drenajı+parsiyel eksizyonu ameliyatı ile istenilen sonuçlar elde edilmektedir. Bu tedavi yaklaşımı ile nüksümüz yoktur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Çocuk Cerrahisi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 54
Atıf : 5
2023 Impact/Etki : 0.023
Çocuk Cerrahisi Dergisi