User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 14
Akciğer kist hidatiklerinde tedavi yaklaşımımız
2015
Journal:  
Çocuk Cerrahisi Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Echinococcus Granulosus'un neden olduğu paraziter kist hidatik hastalığı ülkemizde endemik bir seyir göstermektedir. Çocuklarda erişkinlerden farklı olarak akciğerlerde daha fazla yerleşim gösterebilmektedir. Pulmoner ekinokokkozdaki yaklaşımımızı ortaya koymak açısından tedavi ettiğimiz hastaları değerlendirdik. Gereç ve Yöntem: 2011 ile 2014 yılları arasında kliniğimizde tedavi edilen akciğer kist hidatiği tanılı hastaların klinik bulguları, uyguladığımız medikal ve cerrahi tedavi yöntemleri ve sonuçları geriye dönük olarak incelendi. Bulgular: 8 erkek ve 4 kız çocuğun oluşturduğu hasta grubunda ortalama yaş 10.5± 3.9 yıl olarak saptandı. En sık görülen klinik bulgu ve belirtiler öksürük (n: 7), göğüs ağrısı (n: 3) ve ateş yüksekliği (n: 3) idi. Kist hidatik hastalığı 7 hastada sağ akciğerde yerleşim göstermekte idi. Kistlerin üst ve orta lob yerleşimleri alt lobdan daha fazla idi. Üç hastada ek olarak karaciğer kist hidatiği saptandı. 8 hastada basit kist, 4 hastada ise komplike kist hidatik saptandı. Ortalama 22.7± 9.04 gün preoperatif albendazol kullanımını takiben tüm hastalar cerrahi olarak tedavi edildi. Dokuz hastada standart posterolateral torakotomi ile kist drenajı+parsiyel eksizyonu, 1 hastada lobektomi, 1 hastaya segmentektomi operasyonu uygulandı. Skolosidal ajan olarak %20 hipertonik NaCl solüsyonu kullanıldı. Fistül alanlarının onarılması dışında kavite içi kapitone edilmedi. Altı hastada postoperatif komplikasyon gelişti [ fistül (n: 3), pnömotoraks (n: 3), plevral effüzyon (n: 3)]. Postoperatif bir hastaya yapışıklık nedeniyle torakoskopi+dekortikasyon uygulandı. Hastaların toraks tüp çekilme zamanı ortalama 15.09 ± 11.09 gün, hastanede kalış süreleri ortalama 26.5 ± 11.8 gündür. Sonuç: Preoperatif dönemde başlanarak postoperatif üç aya tamamlanan albendazol tedavisi eşliğinde kapitonaj uygulanmadan yapılan kist drenajı+parsiyel eksizyonu ameliyatı ile istenilen sonuçlar elde edilmektedir. Bu tedavi yaklaşımı ile nüksümüz yoktur.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Çocuk Cerrahisi Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 54
Cite : 5
2023 Impact : 0.023
Çocuk Cerrahisi Dergisi