Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 6
Sosyal Hizmet Disiplininde Yaşlılık Konusu Üzerine Yazılmış Lisansüstü Tezlere Yönelik Bir Bibliyografik Analiz Çalışması
2022
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye’de yaşlılık konularıyla ilgili yazılan tezleri; yayınlandığı yıl, uygulandığı bölge, ele aldığı bağlam konu, yöntem özellikleri, örneklem grupları bakımından incelemeyi ve bunun sonucunda ortaya çıkan durumlar açısından tematik analiz yaparak eğilimlerinin hangi yönde olduğunu tespit etmeyi amaçlamaktadır. Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) tez veri tabanı, “65 yaş üstü”, “yaşlılık”, “yaşlanma”, “sağlıklı yaşlanma” ve “yaşlanma tutumu” olmak üzere beş anahtar sözcük kapsamında, 1980-2020 yılları arasında sosyal hizmet alanında yazılmış yüksek lisans ve doktora tezleri taranmıştır. Taranan tezler, Sözbilir, Kutu ve Yaşar (2012) tarafından geliştirilen “Makale Sınıflama Formu” kullanılarak tematik analize tabi tutulmuştur. Yapılan analiz sonucunda 41 yüksek lisans tezi ve 10 doktora tezi olmak üzere, toplamda 51 çalışmaya ulaşılmıştır. Çalışmalarda en çok nicel araştırma desenlerinden tarama (survey) deseni kullanılırken, veri toplama aracı olarak anket, ölçek ve görüşme formlarının sıklıkla kullanıldığı; veri analiz yöntemleri arasında da en çok SPSS analizinin tercih edildiği belirlenmiştir. Araştırma bulgularına göre araştırma yöntemi açısından sıklıkla nicel çalışmaların tercih edildiği; yaşlılık ve bakımın en çok çalışılan araştırma alanı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Örneklem grubu olarak 65 yaş üstü bireylerin; örnekleme tekniği olarak da rastgele örneklem tekniğinin daha çok tercih edildiği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Bibliographic Analysis Study On Graduate Theses On The Subject Of Aging In The Social Work Discipline
2022
Yazar:  
Özet:

This study covers the theses written on aging issues in Turkey; It aims to analyze the year it was published, the region where it was applied, the context, the subject, the method features, the sample groups, and to determine the direction of their tendencies by making thematic analysis in terms of the situations that arise as a result. The thesis database of the Council of Higher Education (YÖK) was used in the field of social work between 1980 and 2020 within the scope of five keywords: "over 65 years old", "old age", "aging", "healthy aging" and "attitude towards aging". The reviewed master’s and doctoral theses were subjected to thematic analysis using the "Article Classification Form" developed by Sözbilir, Kutu, and Yaşar (2012). As a result of the analysis, a total of 51 studies were evaluated, including 41 master's theses and 10 doctoral theses. While survey design, which is one of the quantitative research designs, is the most used in studies, survey, scale and interview forms are frequently used as data collection tools; It was determined that SPSS analysis was the most preferred among data analysis methods. According to the research findings, quantitative studies are frequently preferred in terms of research method; It has been revealed that individuals over the age of 65 have been the preferred sampling group while the random sampling technique has been the preferred sampling technique.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.831
Toplum ve Sosyal Hizmet