Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Mısır Çeşitlerinin Tane Verimi ve Aminoasit İçeriklerinin Belirlenmesi
2017
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ege Bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen mısır çeşitlerinin farklı lokasyonlarda verim ve kalite potansiyelleri ile beslenme fizyolojisine katkılarının incelendiği çalışmada; mısır çeşitleri Koçarlı ve Bayındır lokasyonlarında yetiştirilerek tane verimi, bin tane ağırlığı, koçan boyu, koçanda tane sayısı, tane protein oranı, tane nişasta oranı ve tanede esansiyel aminoasit miktarları saptanmıştır. Mısır çeşitlerinin tane verim ve kalitesi özellikleri bakımından hem lokasyon hem de çeşit bazında önemli farklılıklar bulunmuştur. Elde edilen verim ve kalite sonuçlarına bakıldığında mısır çeşitlerine ait tane verimi 976–1477 kg/da, tane protein oranı %6.9–7.8 ve tane nişasta oranı bakımından %62.6–63.9 arasında değerler bulunmuştur. Tane verimi bakımından DKC 6876 çeşidi her iki lokasyonda da ön plana çıkarken, protein ve nişasta oranları bakımından bir fark bulunmamıştır. Tanede aminoasit miktarı değerleri 0.114–1.391 g/100 g arasında değişmiştir. Mısır bitkisinin genel olarak esansiyel aminoasitler bakımından fakir olduğu özellikle lisin ve metiyonin aminoasit düzeylerinin çok düşük kaldığı tespit edilmiştir.  Aminoasit içeriği bakımından çeşitler arasında P3167 çeşidi daha yüksek sonuç vermiştir. Mısır çeşitlerinin verim, kalite ve aminoasit içerikleri bakımından potansiyelleri ortaya konularak çalışma sayesinde literatüre yeni bilgiler sağlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 1.980
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi