Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Covid-19 sonrası normalleşmede tüketicilerin probiyotik süt ürünlerine yönelik tutumları
2024
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgını sırasında yapılan güncel araştırmalar, yetersiz beslenen ve bağışıklığı baskılanmış toplumlarda, dengeli beslenen toplumlara göre Covid-19'a yakalanma ve buna bağlı ölümlerin daha yüksek olduğunu bildirmektedir. Ayrıca bu süreçte Covid-19’a karşı bağışıklık sistemini destekleyen çeşitli yiyecek, içecek, besin takviyesi ve gıdaların tüketilmesi de önerilmektedir. Probiyotikler tüketilmesi önerilen besinler arasında yer almaktadır. Bu çalışmada, Covid-19 sonrası normalleşme sürecinde bireylerin probiyotik süt ürünlerine yönelik tüketim eğilimlerinin belirlenmesini amaçlamıştır. Probiyotik süt ürünleri konusundaki farkındalıklarını ve bunları tüketme isteklerini belirlemek amacıyla Eylül-Kasım 2022 tarihleri arasında Ankara, Türkiye’de ikamet eden 315 yetişkinden anket yoluyla veriler toplanmıştır. Katılımcılar kolayda örnekleme yoluyla belirlenmiştir. Bulgular, bağımsız örnekler t-testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılarak IBM SPSS 25 istatistik yazılımı aracılığıyla analiz edilmiştir. Tüketicilerin sosyo-demografik özellikleri ile probiyotik süt ürünlerine ilişkin bilgi ve farkındalık düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. Ancak kadın tüketicilerin ve eğitim düzeyi yüksek olanların probiyotik süt ürünleri konusunda farkındalıklarının ve satın alma olasılıklarının arttığı belirlenmiştir. Ayrıca Covid-19’a yakalananlar daha sağlıklı yaşamak için bu ürünleri tüketme eğilimi göstermektedir. Bu çalışma ile, probiyotik süt ürünleri tüketerek daha sağlıklı bir yaşam mümkün olabileceği konusunda tüketicilerin bilinçlendirilmesi vurgulanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Consumers’ Attitudes Toward Probiotic Dairy Products In The Post-covid-19 Normalization Process
2024
Yazar:  
Özet:

Current studies conducted during the Covid-19 pandemic reported that contracting Covid-19 and related deaths was higher in undernourished and immunocompromised societies than in societies with a well-balanced diet. The consumption of various foods, beverages, nutritional supplements, and foods that support the immune system against Covid-19 was also recommended during this process. Probiotics are among the recommended foods to be consumed. This study aimed to determine the consumption tendencies of individuals toward probiotic dairy products in the post-Covid-19 normalization process. Data were collected through a survey from 315 adults residing in Ankara, Turkey, between September-November 2022 to identify their awareness of probiotic dairy products and their desire to consume them. Participants were selected through convenience sampling. Findings were analyzed through IBM SPSS 25 statistics software using independent samples t-test and one-way analysis of variance (ANOVA). No significant correlation was found between consumers’ socio-demographic characteristics and their knowledge or awareness levels about probiotic dairy products. However, female consumers and those with higher education levels were found to have an increased awareness of probiotic dairy products and purchasing likelihood. Additionally, those who contracted Covid-19 tended to consume these products to live healthier. The study emphasized awareness-raising consumers of the possibility of a healthier life by consuming probiotic dairy products.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.950
2023 Impact/Etki : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi