Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 71
 İndirme 23
ORTAOKUL MATEMATİK ÖĞRETMENLERİNİN MATEMATİK ÖĞRETİMİNDE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, ortaokul matematik öğretmenlerinin Bilgi İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımına yönelik görüşlerini incelemek amacıyla nitel araştırma desenlerinden durum çalışması modeli ile yürütülmüştür. Araştırmanın katılımcılarını araştırmaya gönüllü olarak katılmak isteyen 184 matematik öğretmeni oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak ise sekiz açık uçlu sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Görüşme formu ile elde edilen veriler içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir. Araştırmanın sonunda, katılımcıların büyük çoğunluğunun matematik öğretimde BİT’in kullanılmasının gerekli olduğunu düşündükleri belirlenmiştir. Katılımcılar BİT’in kullanılmasının sağladığı yararlar olarak en çok matematik kavramlarını somutlaştırmasını, aktif katılım sağlamasını, öğrenmeyi kolaylaştırmasını, kalıcı öğrenme sağlamasını, soru çözümünü kolaylaştırmasını ve dersi eğlenceli hale getirmesini göstermişlerdir. Bununla birlikte katılımcılar BİT’in kullanılmasının dezavantajı olarak en çok dikkatlerin çabuk dağılmasını, kolaya alıştırmasını, öğrencilerin not tutmamasını, sınıf içi iletişimi ve çizim becerisini köreltmesini belirtmişlerdir. Katılımcıların BİT’i kullanmama nedeni olarak da öğretmenlerin teknoloji bilgilerinin olmamasını, geleneksel öğretim yöntemlerini tercih etmelerini, donanım eksikliğini ve teknik eleman yetersizliğini gösterdikleri belirlenmiştir. Araştırmanın sonucunda katılımcıların çok azının (%8) alanı ile ilgili yazılımları kullandıkları ve bunların da sadece dinamik geometri yazılımları olduğu tespit edilmiştir. Katılımcıların %15’inin akıllı tahtaları sadece kitaplardaki soruları yansıtmak için kullandıkları da belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

High School Mathematics Teachers in Mathematics Teaching Information and Communication Technologies
2019
Yazar:  
Özet:

This research was carried out with a case study model from quality research patterns in order to study the views of high school math teachers on the use of Information Communication Technologies (ITT). The study includes 184 mathematics teachers who want to participate voluntarily in the research. As a data collection tool, a semi-configured conversation form consisting of eight open end questions was used. The data obtained through the interview form was analyzed through the content analysis method. At the end of the study, it was found that the vast majority of participants thought it was necessary to use BIT in mathematical teaching. Participants have shown that the benefits of the use of BIT are the most to concrete mathematical concepts, to provide active participation, to facilitate learning, to provide permanent learning, to facilitate questioning and to make the lesson fun. However, the participants pointed out that the disadvantage of the use of BIT was the fastest distraction of attention, the easy practice, the student's non-notes, the inter-class communication and the drawing skills. As a reason the participants did not use the BIT, it was also determined that teachers had no technical knowledge, preferred traditional teaching methods, showed lack of equipment and lack of technical elements. The study found that very few participants (%8) used software related to the area and that they were only dynamic geometry software. 15% of participants have also identified that they use smart tables only to reflect questions in books.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 10.038
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi