Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Türkiye Kaynaklı Bilimsel Dermatoloji Yayınlarının Analizi: Sosyal Ağ Analizi, Metin Madenciliği ve Kümeleme
2020
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: 1998-2017 yılları arasında Türkiye’den, Web of Science WoS dermatoloji kategorisinde yayımlanan makaleleri ağ analizi yöntemi ile incelemek. Gereç ve Yöntemler: “Dermatoloji” kategorisinde yayımlanan tüm SCI-E dergileri seçilerek tanımlayıcı analizler WoS ClarivateAnalytics ile yapılmıştır. Metin madenciliği, ortak sözcüklerin kümelenmesi ve sonuçların görselleştirilmesi için VOSviewer kullanılmıştır.Bulgular: Türkiye’den 20 yılda toplam 3319 makale yayımlanmıştır. Dermatoloji kategorisindeki makale sayısında 2006 yılına kadar yükselen bir eğilim olmakla birlikte, bu tarihten sonra makale sayısının stabilize olduğu görülmüştür. 2002-2017 yılları arasında, Dermatoloji kategorisindeki Türkiye kaynaklı makalelerin %3,5 civarında olduğu görüldü. İstanbul Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Numune Hastanesi gibi beş büyük tıbbi kurum Türkiye kaynaklı dermatoloji makalelerinin %30’unu üretmektedir. Makale başına ortalama 9,5 atıf yapılmaktadır. Atıf sayısı artış eğilimi göstermiş ve 2017 yılında 3.500’e yaklaşmıştır. Ortak yazarlık analizinde beş küme saptanmıştır. Kurumların işbirliğinde, coğrafi uzaklığın önemli bir faktör olduğu görülmüştür. Metin madenciliği ile 43.030 terim saptanmış, bunlar işlendikten sonra, en önemli 64 terim beş küme altında toplanmıştır Sonuç: Türkiye’nin dermatoloji araştırma çıktısı, son on yılda durgunlaşmakla birlikte artmaktadır. Bu yayınların önemli bir bölümü İstanbul ve Ankara’daki köklü kurumlar tarafından yapılmaktadır. Türkiye’den yapılan yayınlar hem niteliksel, hem de niceliksel olarak psoriasis ve Behçet hastalığı üzerine yoğunlaşmıştır

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Scientific Publications From Turkey In Dermatology: Social Network Analysis, Text Mining, and Clustering
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: To perform network analysis of publications from Turkey under the Dermatology category of the Web of Science WoS between 1998 and 2017.Material and Methods: We selected all SCI-E journals listed in the WoS under the “Dermatology” category. For descriptive analyses, Clarivate Analytics of WoS was used. VOSviewer was used for text mining, co-word clustering, and visualizing the obtained results.Results: A total of 3319 articles from Turkey were published over the span of 20 years. There is an increasing trend of publications under the “Dermatology” category until 2006, after which point the number seems to stabilize. Between 2002 and 2017, the average percentage of articles from Turkey is around 3.5% in the Dermatology category of WoS. Five large medical institutions such as Istanbul University, Gülhane Military Medical Academy, Hacettepe University, Ankara University, and Ankara Numune Hospital produced 30% of the dermatology articles from Turkey. The average number of citations per article is 9.5. The number of citations shows an increasing trend, reaching almost 3,500 in 2017. We obtained five clusters by co-authorship analysis. Generally, we have seen that geographic distance is an important factor for collaboration of institutions. Via text mining, 43,030 terms were obtained. After processing, the most important 64 terms were collected under five clusters. Conclusion: The dermatology research output of Turkey is increasing, although it has slowed in the last decade. An important fraction of these publications originate from older institutions in Istanbul and Ankara. The publications from Turkey are both qualitatively and quantitatively concentrated on psoriasis and Behçet’s disease

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 203
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi