Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 9
XX. YÜZYILIN İLK YARISINDA DOĞU TÜRKİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE KAZAK GÖÇÜ VE ELİSHAN BATUR’UN BU GÖÇTEKİ LİDERLİĞİ
2018
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Türkiye Kazaklarının ataları Doğu Türkistan’dan Anadolu’ya iki dalga halinde göç etmişlerdir. Bunlar rastgele ve başı bozuk bir şekilde yapılan göçler değildir. Her iki dalgada da göçün liderleri vardır. 1930’ların ikinci yarısın¬da başlayan ilk göçün liderleri Elishan Batur ve Zayıp Teyci’dir. 1940’ların sonunda başlayan ikinci göçün liderliğini ise Nurgocay Batur, Alibek Hakim, Sultan Şerif Teyci, Hüseyin Teyci ve Delilhan Canaltay yapmıştır. Bu göçler 10 yıl arayla başlamış olsa bile, Türkiye’ye 1953 ve 1954 yıllarında birlikte gel¬mişlerdir. Hindistan ve Pakistan’da bulunan Kazakları dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Adnan Menderes Hükümeti iskanlı göçmen olarak kabul etmiştir. Bu makalede bu göçlerin temel sebepleri ve aşamaları hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca 2018 yılı doğumunun 110. doğum yılı olması sebebiyle göç liderlerinden Elishan Batur’un bu göçteki önemli rolü üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 572
2023 Impact/Etki : 0.14
Türk Dünyası Araştırmaları