Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 9
ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİNİN GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİKÇİLİK DÜZEYLERİ: BETİMSEL BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
Medeniyet Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz eğitim sistemlerinde yenilikçilik ve girişimcilik özelliklerinin önemi artmaktadır. Eğitim kurumlarında bu özellikleri benimseyerek öğrencilerine rehberlik eden ve her türlü öğretimsel süreçte bu kazanımlara kaynaklık edecek uygulamaları yürütmekte olan öncü kişiler de öğretmenlerdir. Bu nedenle; öğrencilerin farklı disiplinler ile tanıştıkları ve gelecek eğitim yaşantılarında büyük rolü olan ortaokul seviyesinde görev yapan öğretmenlerimizin yenilikçilik ve girişimcilik düzeylerinin belirlenmesi önemlidir. Bu araştırma; ortaokul öğretmenlerinin yenilikçilik ve girişimcilik düzeylerini belirlemek amacıyla nicel araştırma desenlerinden biri olan “ilişkisel tarama modelinde yürütülmüştür. Araştırma örneklemini İstanbul ilinin Kartal ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında resmi ortaokullarda görev yapan 225 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplamak amacıyla Kılıçer ve Odabaşı (2010) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Bireysel Yenilikçilik Ölçeği” ile Sünbül ve Yılmaz (2009) tarafından geliştirilen “Girişimcilik Ölçeği” kullanılmıştır. Sonuçları değerlendirmede, cinsiyet, yaş, branş, mesleki kıdem, okul türü ve eğitim durumu değişkenlerine göre anlamlı bir farklılık olup olmadığı, istatistiksel testler ile sınanmıştır. Araştırmada elde edilen bulguların analizi sonucunda öğretmenlerin yenilikçilik düzeyleri incelendiğinde; “sorgulayıcı” kategorisinde ve orta seviyede yenilikçi oldukları, girişimcilik düzeyleri incelendiğinde de “yüksek girişimci” oldukları, öğretmenlerin yenilikçilik puanları ile girişimcilik puanları arasında orta düzeyde pozitif yönde bir ilişki olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Medeniyet Eğitim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Medeniyet Eğitim Araştırmaları Dergisi