Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 25
VÜCUT GELİŞTİME BRANŞINDAKİ ERKEK SPORCULARIN NARSİSİZM DÜZEYLERİ ve BEDEN ALGILARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN ARAŞTIRILMASI
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmanın amacı, vücut geliştirme sporcularının narsisizm düzeyleri ile beden algıları arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Çalışmanın grubu; Türkiye’de ilk üç dereceye girmiş olan vücut geliştirme branşındaki 42 sporcu oluşmaktadır. Çalışmada veri toplama aracı olarak, 2005 yılında Colombiya Üniversitesi’nden Dr. Ames ve arkadaşları tarafından geliştirilen ve Salim Atay tarafından 2009 yılında geçerlilik ve güvenirlilik çalışması yapılarak Türkçeleştirilen 16 soruluk ‘‘Narsistik Kişilik Envanteri’’ ile Selim Hovardaoğlu tarafından 1986 yılında Türkçe’ye çevrilerek geçerlilik ve güvenirlik çalışması yapılan ‘‘Beden Algısı Ölçeği’’ kullanılmıştır. Elde edilen verilerin çözümlenmesinde SPSS 20 paket programı kullanılmıştır. Persoan Korelasyon analizi, regresyon analiz ve tanımlayıcı istatistik sporcuların narsisizm skoru ( 8,1429 ± 4,09980) olarak, beden algısı skoru (74,0000± 15,15610) olarak tespit edilmiştir. Yapılan istatistiki analiz sonuçlarına göre, vücut geliştirme branşındaki sporcuların narsisizm düzeyi ile beden algıları arasında istatistiksel olarak anlamlı düzeyde bir ilişki belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.678
Journal of Social and Humanities Sciences Research